You’re never getting rid of your blackheads – and here’s why you shouldn’t!

beauty makeup blog

You know that eternal combat against blackheads? The never-ending search for a product, that would minimize your pores and make your skin clear and smooth? I have some bad and some good news for you.

They aren’t blackheads! And therefore – you can’t just squeeze them out. In some cases, anyway.

If they aren’t blackheads, most likely they are sebaceous filaments. A natural part of you that belongs to your skin. They are a tiny collection of sebum and dead skin cells around a hair follicle. Some people have perfect skin and they aren’t visible but with some skin types, like oily skin, they are visible and can be mistaken for blackheads.

I have sebaceous filaments. A lot of them. I have some blackheads too – but it’s important to spot the difference.

Blackheads versus sebaceus filaments – what’s the difference?

A blackhead is just that – a clogged pore with a black head. It’s quite easy to spot (because it’s black). It’s consistency is quite solid and when you squeeze it out it comes out in a one piece, most likely.

Sebaceous filaments look almost the same but they have grey, brown or yellowish head. And as I said – they are a natural part of your skin. They are smaller, but they can be bigger too if the pore is enlarged. When you squeeze them out, you can see sebum coming out, but it’s not necessarily as solid as a blackhead. And it doesn’t necessarily come out in one piece. And here’s what’s important: no matter how many times you extract them, they always come back. That’s how you know. Isn’t that kind of a relief?

*adlink

Sebaceus filaments

Sebaceus filaments

Sebaceus Filaments

 Here is my skin in it’s all glory in HD: Sebaceous filaments, enlarged pores, blackheads, closed comedones and an oily but dry skin. All that brown spotting is sebaceous filaments AKA my pores.

Sebaceous filaments are a natural part of your skin

Okay – so you may have a skin where there are brown spots all over your face and you can’t get rid of them. And you just have to live with it. This is most likely the case – so you should prepare for that and embrace your looks anyway..

(And I am with you on this one ’cause I don’t have the perfect skin and will never have that. It’s okay too, pal. We don’t need to be perfect!)

.. but there are some products that you can use to help live with them and to not make them worse, because they can turn into blackheads (Sons of bitches, I know!). And needless to say the most important thing would be to eat healthy and drink lots of water, because that has a huge impact on your skin condition.

Since sebeceous filaments are your pores just developing sebum and hair they are likely to come up. To surface. At least that’s how my skin works – and it can even feel bumpy if I haven’t exfoliated it in a while. So the best product to keep your skin smooth – is to exfoliate.

The best recommended products for treating SF or enlarged pores are BHA and AHA products. They are basically acids and they help to exfoliate your skin without the physical irritation and to keep your pores cleaner. AHAs are water soluble and a bit more gentle to the skin and BHAs oil soluble and especially recommended for oilier skin. There is a lot of info on both of these on the internet but I found this article on this one amazing blog that I suggest you read.

There are AHA/BHA products for daily use and then there’s exfoliants and masks, that you only use once per week. I’ve mostly used products from the last group because it’s the easiest way to bring these acids into your skincare routine without drying out your skin. Usually all the brightening masks or products that promise glow include acids. If you haven’t tried a brightening mask you haven’t lived! They actually work – and the secret is in the gentle exfoliation (=brightening) they give.  I want to note that when you’re using BHA/AHA products your skin gets more sensitive to the sun and a sunscreen is a must have. Every day.

You can also exfoliate your skin with scrubs that work by just physically scrubbing your skin – but always be careful not too use too much force.

Here are some of the products I’ve been using to treat my skin and that I recommend for treating sebaceous filaments.

Great AHA/BHA products for sebaceous filaments

the body shop drops of youth concentrate

DAILY: A SERUM

*The Body Shop Drops of Youth Concentrate
I call this the serum, that actually makes a difference. This is a BHA that I can use daily. I have a full post about this here. But to tell you shortly about this product: it improves my skin texture in a way that I can clearly see and feel. Whenever someone asks for advice regarding skin texture problems, acne scarring or acne – I always recommend this product.

evolve beauty miracle mask

WEEKLY: MASKS

*Evolve beauty Miracle Mask
Super effective gel-like mask that contains fruit acids. It feels like mango chutney on my face and leaves it baby smooth. This is like a professional treatment, in a jar, that you can do at home. In five minutes.

Full post about this and another great Evolve Beauty mask here.

Madara Ultra-Purifying Detox Mud Mask
This is a highly effective mud mask that contains lactic acid. Mud masks are a great way of taking care of the SF. Mud absorbs sebum from the skin leaving it fresh and clean. This is by far the most effective mud mask I’ve tried.

Full post about this and other great Madara masks here.

happy

I hope this post helped some of you. Let me know what are your favorite AHA/BHA products – would love to try something new!

Share:
Pin Share

20 Comments

 1. Hitto soikoon, kiitos tästä tiedosta! Todellakin ehkä olo on enemmän helpottunut kuin kauhistunut, nimitäin juuri noita olen puristellut ja puristellut “otsani hiessä” eikä ikinä tule pysyvää tulosta…:D Nyt tiedän miksi. Minulla ei mustapäitä taida edes olla kuin ihan muutamia, muuten koko iho on juurikin tuota huokosta. Ne on lisääntyneet pikkuhiljaa iän myötä ja varmaan prosessi jatkuu, nyt vain pitää hyväksyä se, että se on sellaista eikä babyface-ihoa tule ikinä saamaan. Kiitos vinkistä käyttää AHA-happoja, sellaisia minulta kaapista löytyykin mutta nyt käytän niitä entistä suuremmalla innolla kun tiedän, että ehkä auttavat tähän. 🙂

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-12

   Olepa hyvä! Ihanaa, että tää toi helpotusta <3 Ihohuokoset tosiaan vähän isonee kans iän myötä. Kauniita me ollaan silti!

   Reply
 2. Tuija
  2017-01-12

  [* Shield plugin marked this comment as “trash”. Reason: Failed GASP Bot Filter Test (comment token failure) *]
  Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus. Oonkin aina miettinyt miks “mustapää” tulee samalle kohdalle mutta nyt ymmärrän ettei siitä ookaan kyse!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-16

   Kiitos, kiva että tästä oli hyötyä! <3
   (Pelastin sun kommentin tuolta roskakorista, kun et ollut ruksannut en ole robotti -kenttää.)

   Reply
 3. Jenni Janas
  2017-01-12

  AMEN! Ihan törkeen hyvä postaus! Tää on se, mitä oon yrittänyt NIIIIIN monelle toitottaa 😀 Toivotaan, että tää postaus saavuttaa kaikki ihmiset ja kaikki sisäistävät tän asian!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-14

   Hallelujah! Kiitos, toivotaan! 😀

   Reply
 4. Anna
  2017-01-13

  Mielenkiintoinen postaus, en olekaan tajunnut, että nämä tosiaan ovat kaksi eri juttua! 😀

  Tuosta Cosrx tonerista, sitähän ei ole varsinaisesti tarkoitettu yksinään käytettäväksi, vaan sen tehtävä on lähinnä tasapainottaa ihon pH arvo, jotta se olisi vastaanottavaisempi toneria seuraaville BHA/AHA/C-vitamiinituotteille.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-14

   Kiitos! Ja ahaa, nämä BHA/AHA jutut on vielä sen verran uusia mulle kuitenkin, että paljon on vielä opittavaa. 🙂 Kiitos tiedosta!

   Reply
 5. Salka
  2017-01-13

  Jestas, tuo talisäie tuli itselleni ihan uutena tietona! Ja haha, olen pitänyt niitä vihollisina 😀 Mulla on iho tasoittunut huomattavasti säännöllisen naamioiden käytön + ruusunmarjaöljyn ( + retinolin ) ansiosta. Välillä kun katson peiliin huomaan varsinkin otsan ihon siloittuneen, ihohuokoset ovat pienentyneet ihan rutkasti. Mutta joo, noita vitsin säikeitä kyllä löytyy, tämä postaus kyllä helpotti niiden kanssa elämistä 😀

  Mulla on muuten tuo turvenaamio ja opin sen kanssa sen, ettei sen saa antaa kuivua, muuten turpeen teho lakkaa. Saunassa se on muuten aivan ihana, sain jouluna hyödynnettyä sitä mahdollisuutta ja olin aivan innoissani! Mulla se ei ole ollut yhtään kuivattava ja tuota suositellaan anti-age tuotteeksikin. Ilmeisesti turpeessa on anti-age näkökulmasta hyviä ainesosia. Laitan vielä linkin oman blogini postaukseen aiheesta 🙂

  http://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/2016/11/luku-663-sosar-turvenaamio-naapurimaasta.html

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-14

   No hyvä, että sait tästä jotain uutta tietoa! Ja kiitos tuotevinkeistä. 🙂

   Joo, se taisi unohtua mainita, että tosiaan sen turpeen ei saisi antaa kuivahtaa. Ja siinä lukikin kyllä, että kaikille ihotyypeille. Saunassa se varmaan pysyykin paremmin kosteana, täytyypä kokeilla 🙂 Kiitos linkistä, ja kiva kun kommentoit! <3

   Reply
  2. Jenni A
   2018-07-17

   Kiitti vinkeistä.

   Itse tosin suosin suomalaista. Olen kokeillut Lumenen ja LehtoPeatin turvenaamioita ja omalle iholle LehtoPeatin https://peatcare.com/products/turvenaamio naamio sopi paremmin.

   Pitänee kokeilla tuota kokeilemaasi Sosariakin 🙂

   Reply
 6. Charlotta Takkula
  2017-01-14

  Thank you so much!

  Reply
 7. Maria Glow
  2017-01-15

  Kiitos tästä postauksesta. Itsehän en siis koskaan ole ilmeisesti edes saanut mustapäitä vaan kyse on nimenomaan näistä talitukkeumista/talisäikeistä. Jännä kyllä, että yksikään kosmetologi ei ole tätä asiaa mulle kertonut tai asiaa korjannut kun kasvohoidossa olen käynyt. Liekö vielä melko uusi asia?
  Jokatapauksessa ihanaa että toit asian esiin. 🙂 Voisi siis sano että muutamia aknearpia ja tukkautuneita huokosia lukuunottamatta mun iho on aika jees kunnossa ^_^

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-01-16

   Kiitos! Mä mietin tätä asiaa kauan ja luin vanhan koulukirjankin läpi – mutta tosiaan ei meilläkään koulussa käyty tätä asiaa näin läpi. Kirjassa ei edes ollut puhetta varsinaisista talisäikeistä, mutta käytiin kyllä läpi tietyt huokoset ja niihin kuuluva tali (sebaceus follicle). Käytännön tunneilla selitettiin vaan, että “huokoset on tukossa” ja niitä kyllä puhdistettiin ihonhoidon yhteydessä. Tosi jännä juttu kyllä. Mun mielestä niiden putsaaminen komedoraudalla on turhaa. Eli suosittelen nimenomaan sitten kuorintojen ja naamioiden avulla niiden hoitamista. Ehkä kuitenkin kasvohoidoissa asiakas olettaa saavansa täydellisen puhtaan ihon, joten kosmetologin on vähän pakkokin putsata myös talisäikeet? Kyllähän ne sieltä ihosta irtoaa, tulevat vain takasin nopeasti. 😀 Tai en tiiä, ehkä se on Suomessa vielä suht uusi asia.

   Reply
 8. Bisous
  2017-01-30

  Törmäsin postaukseesi vahingossa ja ah mikä ihana tieto!
  Mulla on talisäikeitä myös jaloissa, osaisitko sanoa mitä tuotetta kannattaisi lähteä kokeilmaan reisille ja säärille?
  Kiitos etukäteen!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-02-11

   Hei, kiva kun eksyit tänne! Jalkoihin ihan sama pätee kuin kasvoihinkin, eli kuorinta. Kannattaa myös kokeilla voiteita, jotka sisältää hedelmähappoja. Ei tuu heti mieleen mitään tiettyä tuotetta, mutta veikkaisin että jotkin “smoothing” tai “brightening” voiteet vois olla sellasia. Kenties myös kiinteyttävät? En oo hetkeen katellut vartalovoiteiden incejä niin en muista tiettyä.. Mutta joka tapauksessa, kuorintaa joko kuorinta-aineen ja/tai voiteiden muodossa!

   Reply
 9. Emmi
  2017-05-15

  Kaikkeen loytyy hoitokeinoja – esimerkiksi laserhoidot ja kemialliset, voimakkaammat hoidot auttavat kuvailemaasi ihotyyppiin. Esittelemillasi tuotteilla ei saa jarisyttavia tuloksia aikaan.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-05-16

   Hmm, niin. Tavallaan. Niissäkin täytyy käydä yleensä sarjahoitona ja sen jälkeen vielä ylläpitävästi. Mutta joo, totta. Aika monella meistä on vaan rahat tiukassa – silloin suosittelen mm. näitä tuotteita kotihoitoon. 🙂

   Reply
 10. Jenni
  2017-11-22

  En voi muuta sanoa, kuin kiitos tästä postauksesta 😀 Oon vähän aikaa sitten tutustunut korealaiseen kosmetiikkaan ja just mietin, mitä tuotteita tilata. “Jospa jotain näihin mustapäihin”. Nojoo, ei ne taidakaan olla mustapäitä. Oon harmitellut näitä ja ihoani niin kauan kuin muistan, yli 10 vuotta. Puristellut, käyttänyt liian kuivattavia tuotteita, ronkkinut, höyryttänyt, kokeillut vaikka mitä. Nyt oon astetta viisaampi asian suhteen.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-11-22

   Ihanaa, että tästä oli hyötyä! Tosiaan kevyillä happoja sisältävillä tuotteilla on varmasti paras vaikutus näihin, niitä löytyy runsaasti korealaisesta kosmetiikasta. Kiitos kommentoinnista <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top