How long does it take for me to do my makeup?

makeup blog charlotta eve

“How long does it take for you to do your makeup?” is a question I somehow get asked all the time. I didn’t even realize how frequently I answer to this question, until Risto pointed it out to me and said that I should do a post about it.

Actually, now that I think of it, I’m quite bad at answering that question. And usually Risto is quicker, when he says “As long as it’s possible. She uses all the time she has (for doing her makeup).”

And he’s not wrong. That answer is quite accurate. I do use as much time as I have to doing my makeup. To sum it up, I would say that I spend 1-2 hours doing my makeup daily.

 

makeup beauty blog

My ideal makeup time: 1,5 hours 

I would say that I can do my makeup in an hour, but it’s not ideal. I feel like I need a bit more time and that’s why the ideal time for me is 1,5 hours. There’s room for error, for sipping my coffee between blending and playing with colors. In an hour I wouldn’t necessarily try difficult looks. I would stick to my go-to products and go-to looks. But 1,5 hours? I can focus.

If I have somewhere to be, I make sure I have that much time in the morning. Even though I wouldn’t use it all for makeup, I would use the most. So to be perfectly accurate, the average time on those days is possibly somewhere around 70 to 80 minutes. The makeup you see in these photos took me about 70 minutes. But it included a lip color change, since I didn’t like the fist color I chose. See? It’s also about trial and error.

Two hours might sound excessive, but that is when I truly shine. Two hours is when I can do a difficult full-face glam look without stress. Whenever there is a party or I’m not in a hurry, I really really enjoy sitting at my makeup table and taking the time to do my makeup. No rush! Whenever there is a special occasion or a party, I make sure I have at least two hours to do my makeup. Now here’s possibly why Risto says I like to spend “all the time I have”. He knows that for parties, I start getting ready at 1 or 2 pm, when the party starts at 6. Okay, and I guess he’s seen me sitting at my makeup table daily… for hours.

makeup blog charlotta eve

Here are all the products I used to do this makeup. I’m currently testing a new foundation from IsaDora. It’s very thin and super matte. I wanted to wear something blue and gold, so I reached for my The Power of Makeup -palette since it was perfect for this look. I love that blue turquoise color with gold.

Primer, foundation, mascara, eyeliner & lip gloss are gifted. Links are adlinks.

Products

Jane Iredale Smooth Affair primer
IsaDora Active all day wear make-up, Fair & Light
Catrice Liquid Camouflage Concealer, Porcelain
Maybelline Masterfix Baking Powder
Laura Mercier Transluscent Powder
Benefit Hoola Bronzer
KikoMilano Baked Blush, Gypsy Pink
MAC Mineralize Skinfinish, Soft & Gentle

mad4eyebrow Brow Filler, Blond
Holika Holika Wonder Drawing Skinny Eyebrow, 02
Urban Decay Primer Potion
NYX Glitter primer
NYX Jumbo Eye Pencil, Milk
The Power of Makeup Palette (NikkiexTooFaced)
KICKS Graceful Length Mascara
Ardell Demi Wispies lashes
Pretty by Flormar Ultimate Dipliner, Black

TIGI luxe lipgloss, superstar

blue gold eye makeup

A two hour masterpiece

Whenever I’m doing a makeup tutorial, it also takes time. 1,5-2 hours. I need to be extra careful with my application and I need to take photos in between. Good photos, might I add. It’s a process! Which is why I’m happy you like those tutorials. There’s so much work that goes into them. Not to talk about what happens on the computer afterwards.

Now keep in mind, I love makeup. It’s like painting. It’s where I get to be creative and try new things. It’s where I get to look into the mirror, highlight those beautiful cheekbones and say to myself: you’re looking fine. It’s my place. I like to start my day from there. Get inspired.

Usually. Because another thing I want to note is that I don’t do my makeup every day. I would say there are anywhere between 2-4 days in a week when I don’t wear makeup at all. I work from home so if I don’t have anywhere to go, I might lack motivation to do my makeup. Which is also why I like to take my time when I do decide to wear makeup.

At this point I’m just defending myself, but I can do a half hour or one hour makeup looks on clients and have done lots of those. One hour is enough for an evening look or even for a wedding makeup. But somehow when it comes to my own face – well, I need my peace.

Last, but not least. I would like to learn to do quick makeup sessions. Like thirty minutes, maybe? But I’m one of those no-in-between girls. It’s either no makeup or full-glam. During summer I did do a bit of those quick makeup looks, but it’s a struggle, as weird as it sounds! I also like quick makeup looks and tips (I’ve lost all my credibility at this point…), so maybe I will start working on that. I’ll put a timer and do as much as I can in that time.

Now, I’m very much interested to hear your answers to this:

How long does it take for you to do your makeup?

(I honestly have no clue.)

makeup blog charlotta eve

Share:
Pin Share

12 Comments

 1. Kepa
  2018-11-02

  Ehkä 15min? Mutta joudun lähtemään töihin 6.30 jälkeen niin aamutoimet on karsittu aika minimiin ajallisesti. Teen perusmeikin (meikkivoide, peiteaine, poskipuna, hohtotuote, puuteri, ripsari ja kulmat). Luomivärejä olisi kiva jaksaa käyttää useammin, mutta niilläkään en lähde leikkimään 🙂 juhliin meikkaan sitten ehkä jopa puoli tuntia 😀

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   Ihanan kompakti aika! Niin sanottu perusmeikki on kyl hyvä, kun se on niin tuttu, et sujuu nopeammin. 🙂 Luomiväreihin saa kyllä kulutettua aikaa – vaikka toisaalta niitäkin saa tehtyä nopeastikin tarvittaessa. Kiva kun kommentoit <3

   Reply
 2. Ihana meikki, näytät upeelta – as always! <3 Mä käytin lukioiässä ja parikymppisenä aikaa meikkaamiseen just tuon 1,5h päivässä. Sen jälkeen elin muutaman vuoden vähän meikittömämpää kautta, ja kun aloin taas meikkailemaan, sain helposti juhlameikkiin kulumaan ton saman mitä sinä, eli 1,5-2h, sisältäen hiustenlaiton. Nykyään taas mulla menee arkisin ehkä keskimäärin puolisen tuntia ja juhlavammankin meikin saan tehtyä reilussa puolessa tunnissa, jos tuotteet on tuttuja. Mut jos lähden kokeilemaan jotain uutta ja joudun miettimään sävyjä ja kokonaisuutta, niin joo, kyllä siihen menee aikaa! 😀 Mutta kuten sanoit, jos itse siitä tykkää ja kukaan ei joudu odottelemaan kärsimättömänä vieressä, niin mikäs siinä.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   Kiitos Mia <3 Tutuilla tuotteilla on kyllä vaan helpompi tehdä. Ja nimenomaan kokonaisuuden miettiminen ja värien valitseminen.. mulla menee senkin takia kauan aikaa, että mietin siinä paikan päällä, mitä haluun tehdä. Ja joo, mikäs siinä, kun se aika on itseä varten. 🙂

   Reply
 3. hanna
  2018-11-03

  Meikkaamiseen käytetty aika riippuu ihan päivästä! Joinain päivinä käytän 15 minuuttia arkimeikkiin (sisältäen nopean silmämeikin), joinain päivinä siihen saattaa kulua tunnista useampikin (etenkin mikäli testailen jotain uutta).

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   No toikin on kyllä totta! Just vaikka viikonloppusin saattaa käyttää enemmän vielä siihen aikaa. Kiitos kun kommentoit Hanna <3

   Reply
 4. JonnaH.
  2018-11-03

  Mä teen vartissa sellaisen mun perus arkimeikin. Hieman juhlavammassa menee puoli tuntia, sen kauempaa en ole tainnut käyttää yhteenkään mun blogissakaan näkyvään meikkiin. Pohjaan tuhraan aina tostakin puolet ajasta. 😀 Tosin sitten kun alkaa ottamaan kuvia menee se tunti. 😀

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   Oi, toi vartti kyllä kuulostaa niin nopeelta. Ja kätevältä. Aika monta varttimeikkaajaa jo ilmottautunut! Oon kans huomannut, että meikkipohjaan kuluu aikaa. Jotenkin siitä meikin perustasta haluaa niin hyvän kun mahdollista, että muukin meikki pääsee sit oikeuksiinsa 😀

   Reply
 5. Karo
  2018-11-03

  Mä meikkaan kanssa tosi hitaasti ja arkiaamuisin en todellakaan edes yritä tehdä silmämeikkiä, vaan mennään pelkällä perussetillä eli meikki- ja peitevoide, puuteri, poskipuna, korostuspuuteri, ripsari ja kulmaväri ja näihinkin menee parhaimmillaan 40 minuuttia :D. Sitten kun on vapaapäivä niin saan kanssa ihan huomaamattani kulutettua kunnon silmämeikkiin ja huolelliseen pohjaan varjostuksineen sen pari tuntia.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   Ihanaa, sielunsisko! 😀 Kuulostaa niin tutulta.

   Reply
 6. Mohn
  2018-11-04

  Ihanaa, että joku muukin meikkaa ajan kanssa! <3 Varsinkin mun sisko toisinaan huomauttelee mun hitaudesta. Arkimeikki (esim. töihin) ottaa multa aikaa noin tunnin. Myös jos menen aamuvuoroon mikä tarkoittaa, että herätys on klo 05! Mun tarttee pissattaa myös koirat, tosin. Mulle meikkaaminen on mielihyvää tuottava prosessi ja nautin, kun saan rauhassa tehdä. Minulla ei ole varsinaisesti mitään perusmeikkiä (muuten kuin järjestys ja tekniikka jne.) koska minusta on ihanaa _joka kerta_ kokeilla jotain muuta, kuin viimeksi.

  Minulla on muutama hyvä ystävä joiden kanssa tulee käytyä ulkona ja usein vietämme yhdessä aikaa ennen ulkoilua (joo, etkoillaan suomeksi sanottuna) ja siinä sitten usein meikkaillaan. Aika usein se menee siihen, että minä teen sitten kavereille varjostukset ja korostukset ja poskipunat ja mahdollisesti muutakin. "Kun sä olet niin taitava ja mä en osaa ollenkaan!". Sanon aina, että kaikki osaavat kunhan vain opettelevat ja käyttävät siihen aikaa. Se on sitten eri asia, haluaako siihen käyttää sitä aikaa.

  Minulle se ei onneksi ole ongelma, koska nautin meikkaamisesta, nautin rauhallisesta, huolellisesta tekemisestä, nautin valintaprosesseista ja siitä jokakertaisesta, ainutkertaisesta seikkailusta jonka kullakin meikkauskerralla pääsen luomaan. Jos tiedossa on menoa, juhlat tms. vähän erityisempää tykkään suunnitella meikkiäni jo päivän, pari etukäteen. Miettiä mitä paletteja käyttäisin, minkälaisella värimaailmalla lähtisin leikkimään, mitä huulipunaa, mitä poskipunaa, millainen meikkipohja jne. Parasta meikkaamisessa on itsensä toteuttamisen vapaus ja luomisen ilo! Ihanaa lukea, että jollain muullakin on samanlainen suhtautumistapa meikkaamiseen! <3

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-11-05

   Samaistuin niin paljon tähän kommenttiin! Nimenomaan toi, että joka kerta on kiva kokeilla eri juttuja. Kaikki go-to meikit on aina tuntunut vähän vierailta, vaikka kyllähän ajan myötä jonkinlaisia go-to lookkejakin on ehtinyt syntyä. Ja toi illanviettoon lähteminen – ihan sama juttu kavereiden kanssa, hah. Toki mielelläni meikkailen muita (varsinkin kavereita) vapaa-ajalla. Varsinkin kun yleensä laitan ehdoksi, että saan ite valita värit 😀 Just viimeks laitoin turkoosia luomiväriä kaverille, joka halus “vain neutraaleja ruskeita sävyjä”. Mut hei – lopulta se oli meikkiin tosi tyytyväinen 😉 Ihana kun kommentoit, ja ihana kun sieltä löytyi sielunsisko <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top