Skin update – After 3 months of tretinoin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I know my skin isn’t still quite what it has been – but it’s better and I’m starting to feel more and more like myself again.

I wrote here about my acne and the gel I got prescribed for it. I used tretinoin gel for three months and now it’s time to check the results. So – did the tretinoin work? I think it did but it didn’t make my skin perfect. It helped – a lot – but didn’t offer a quick solution to a smooth skin. I do recommend it ’cause it helped with inflamed pustules and closed comedos.

It was long three months using tretinoin gel every night especially through summer. I couldn’t be in sunlight and I had to be extra careful with applying sun protection. Oh – and my skin was actually sore. Especially the skin on my back was really sensitive to bras and even the straps of my bags were a discomfort to my acne. My face was extremely dry and it produced more oil than I had ever imagined possible. I’m so glad it’s over!

There are still some stubborn pimples on my face but I know they’re slowly dying. My face feels so much smoother and it looks better and applying makeup is easier. I plan on keep using BHA on my face in the evenings to keep it clean and healthy. I could do a post about BHA soon just ’cause I think it’s so effective against acne and a must for oily skin types.

Best BHA/Salisylic acid I have found so far is this: The Body Shop’s Drops of Youth Concentrate. Here’s more on it: A serum, that actually makes a difference.

To all of you having trouble with acne: Even slow progress is progress. You’ll get there eventually.

acneprogress

My acne journey hasn’t been easy and sadly this wasn’t the end for it. Here are some of my newer acne posts:

I have tried almost everything – Acne & me
Hormonal imbalance, hair loss & acne
Skin update: Taking birth control pills for acne

Share:
Pin Share

11 Comments

 1. Henna
  2016-10-19

  Moikka! Ihanaa että löysin näin tuoreen kirjoituksen acnatacista. Itse painelin ihotautilääkärille reilu kuukausi sitten, kun kyllästyin rasvoittuvaan ja epäpuhtaaseen ihoon johon ei puhdistustuotteet tai ruokavalion muutos tepsinyt. Sain tuomioksi (:D) komedoaknen. Olen 25-vuotias, takana kaksi raskautta ja nyt sitten aikuisiän hormonaalinen akne jyllää. Sain lääkäriltä yasminelle-pillerit ja acnatac-kuurin. Aiemmin nuorempana minulle oli aivan näpytön iho, joitakin mustapäitä lukuunottamatta. Ensimmäiset häiritsevät umpikomedorykelmät huomasin viime vuoden kesällä ohimoillani ja sen jälkeen pikkuhiljaa akne on levinnyt kasvoille ja rykelmiä löytyy etenkin nyt suupielistä ja poskesta. Olen käyttänyt siis acnatacia nyt reilu kuukauden ja otsa on hienosti lähtenyt parempaan suuntaan. Ohimoiltakin olen nyt huomannut umpikomedojen muuttuneen avoimiksi ja nyt toisella puolella niitä on harvemmassa. Sen sijaan poskessa ja suunpielissä olevat umpikomedot ovat todellakin riesa ja tekee ihan pahaa katsoa peiliin vaikka olisin meikannut 🙁 käytin Madaran hedelmähappokuorintaa, kunnes tajusin ettei se taida oikein sopia käytettäväksi tuon acnatacin kanssa? Tulehtuneita finnejä mulla ei tule kuin kerran kuussa muutama pieni, jonka senkin oletan johtuvan hormooneista. Koitin kovasti googletella, että voiko todella salisyylihappoa ja acnatacia käyttää yhdessä? Olen kaivellut netin kohta perin pohjin ja etsinyt kaikki vinkkejä näiden umpikomedojen sulatteluun!! 😀

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2016-10-19

   Moikka! Kiva, että tästä oli apua. Itelläkin oli tosiaan aika paljon komedoja ja acnatac kyllä auttoi niihin. Acnatacin kanssahan ei saisi käyttää muita ärsyttäviä tuotteita ja itse jätin kuorinnat ja naamiot kokonaan pois (kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita toki voi käyttää!) Salisyylihappoa sisältäviä tuotteita siis pitää välttää ehdottomasti myös enkä itsekään käyttänyt niitä ennen kuin kuuri oli loppunut. 🙂 Eli acnatac kuurin aikana mahdollisimman yksinkertainen ihonhoitorutiini ja kunnon kosteuttavat tuotteet.

   Reply
 2. Henna
  2016-11-22

  Moikka! Sama Henna täällä kirjoittelee 😀 puhkesiko sinulla osa umpikomedoista kypsiksi finneiksi ja osa kuivui pois huomaamatta? Mulla iho on ruvennut oikein urakalla kuoriutumaan ihan kuin kesällä kun iho kesii auringon polttaessa… ja nyt kun paljastuu uutta ihoa niin osa komedoista puhkeaa finneiksi ja kuivuu sitten pois. Tämä on tietysti ikävä vaiva ja ajattelin että varmaan parasta mennä ihotautilääkäriltä kysymään että missä mennään että onko tämä paranemisen merkki vai ei. Iho on herkistynyt kovasti ja on kuiva runsaista kosteutusyrityksistä huolimatta 🙁

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2016-11-24

   Moi Henna!

   Hmm, ne ikään kuin nousi vähän pintaan. Monesti ne oli niin pinnassa, että sain ne helposti työnnettyä ihosta pois suihkun jälkeen. Osa näpyistä kyllä kans puhkesi finneiksi, kun tulivat pintaan. Ihan normaalia siis varmasti. Ihon herkistyminen ja kuivuminen kuuluu myös asiaan acnatacin kanssa! Mulla oli niiiin herkkä ja kuiva iho että.. Parhaiksi tuotteiksi nousi Madaran SOS-seerumi, jota kulutin oikein urakalla ja tykkäsin myös etanavoiteista (käytin Misshan, joka sis. 70 prosenttia etanauutetta) ja aloe vera -pohjaisista geeleistä (löytyy postaus hakusanalla (Kivvi). Kuivuus ja herkkyyss helpottaa geelin loputtua. Tsemppiä! <3

   Reply
 3. anna
  2016-12-10

  Hei kyselisin missä vaiheessa kuuria näitte muutoksia ihossa?. Ensi viikolla tulee 6 viikkoa kuurin aloittamisesta . Minullakin komedot finneiksi mutta erityisesti posken alueelle tuntuu tulevan samoihin kohtiin mustapää sitten finni kun tali on tullut ulos tuntuu että pian tulee samaan kohtaan tai lähelle mustapää onkohan paranemisen merkki? .Eli missä vaiheessa teillä on iho helpottunut . kyselisin vielä Onko kellään kokmusta btb13 hoitovoiteesta

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2016-12-14

   Kyllä mulla siinä meni aika kauan. Ja ne näpyt just puski ulos ja tietty välillä silti tuli uusiakin. Eli noi sun kuvailemat jutut kuulostaa hyvältä, se toimii. Tsemppiä prosessiin, kannattaa jaksaa kuurin loppuun saakka! 🙂

   Reply
 4. anna
  2016-12-15

  Kiitos vastauksesta:). Helpottavaa kuulla että muillakin on ollut ns jokinlainen puhdistusvaihe . Tuo posken alue on ollut vaivana noin 3kk kunnes sitten päädyin käyttämään geeliä lokakuun lopussa.
  Minkälaisia puhdistustuotteita käytät? Täytyy katsoa jos kuurin jälkeen aloitan btb13 tai Bion tuotteiden käytön tai sitten pyydän lääkäriltä toisen geelin/voiteen joka auttaisi finneihin ja mustapäihin. Erityisesti Bionin tuotteista olen kuullut paljon hyvää .

  Reply
 5. Charlotta Takkula
  2016-12-25

  Löydät mun käyttämiä ihonhoitotuotteita ja vinkkejä Skincare kategoriasta tai ihan vaan hakemalla sivun ylälaidasta hakusanalla. Näistä postauksista esim. vois olla sulle hyötyä: http://charlottaeve.com/fi/2016/04/18/the-most-common-mistakes-in-skincare/

  http://charlottaeve.com/fi/2016/02/15/my-skincare-routine/

  Reply
 6. LIZA
  2017-09-02

  I got Adapalene gel from walgreens and used it for a month and a half. I found it didnt prevent breakous, but accelerated a little the rate at which pimples surfaced and came to a head. It also helped even out my skin tone a little. I used it with benzoyl peroxide to help lessen the look of the purging effect. That said I kept breaking out even after I used almost two tubes, and meanwhile the retinoid made my skin very SENSITIVE, I had to stay away from the sun as Id get sunburned easily. It hurt to put on chemical sunscreen, and all the mineral sunscreens I tried clogged my pores and gave me pimples which the Adapalene wasn’t able to prevent.I got tired of having to avoid the sun so extreme and stopped using it. I switched to Paulas Choice Regular strength 2%BHA at night alongside Paulas Choice 2.5% Benzoyl which cleared the clogged pores/congestion. I still have pimples 🙁 If I use teh extra strenght BHA from PC my skin rebels and becomes super sensitive,oily and burns easily. I guess I have to use mild products.

  I want to use the Adapalene for the lightening of scars, but I NEED the BHA to help with my clogged pores, but both together are too much 🙁 IDK what to do but just stick to mild BHA/Benzoyl for a while.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-09-04

   Thank you for sharing this. I totally relate to skin being super sensitive – it was one of the worst side effects using the gel. You easily use all these harsh things on your skin, especially if it’s oily or acne prone or what not. But yeah, even acne skin needs mild products, that don’t irritate the skin. Now I’m using BHA too in the evenings and I think it’s made such a difference, though I still have pimples too. It should help with scarring too, so maybe continue using it, if it’s working for you?

   Reply
 7. Jason
  2019-05-27

  Spironolactone, which is a K+ diuretic has shown tremendous effects at lose dose on hormonal acne such as what is present on your jaw line

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top