I have tried almost everything | Acne & me

hormonal acne blog

So, it’s safe to say I was wrong.

My recent battle towards acne with antibiotics seemed like it was working, and on this post you can see how happy I am with my skin and the results. And for some time, my skin was doing pretty good. I even told everyone about it – how antibiotics cured my acne and how my acne didn’t come back. I was even planning on doing a post about it – a little update on my skin and how it looked even better after the treatment. I didn’t think I would have to do another acne update, but here we are. I feel disappointed, but then again there are people who have gotten help from antibiotics, so maybe I had to try and see for myself. We are all individuals anyway.

As I said, for a long time I felt like my skin was doing amazing. I had some breakouts every once in a while, but I wasn’t stressing about them. There was a pimple or two and then they were gone. There were some major breakouts, but then it all settled down. Then there were more pimples.. and this time, they didn’t seem to go away. I feel like my acne came back super quickly, overnight. Bam, and it was all over my jaw again. Possibly worse, than ever.

I have to admit – seeing these photos for the first time was a shock. Is that really my skin? It sure doesn’t feel like it.

acne hormonal acne my experience  i have tried everything acne

Before I felt super down about the acne. It has been stressful and hard on me mentally. But I have kinda changed the way, that I think about it and how I see myself and how I talk about myself. Acne isn’t the first thing that I see, when I look into the mirror. And obviously, since it’s on my jaw I can’t even see it that well, than if it was on my forehead for example.

Maybe I’m tired of the battle – I don’t want to be at war with myself. I don’t want to waste any energy towards something as boring as acne. I’m focusing on the good things – the skin on my forehead, nose and cheeks. There my skin is beautiful. To me, it’s flawless. And then there are obviously other good things – not just my looks.

acne antibiotics and diet

My skin (and my mood) after the antibiotics.

To sum everything together, I did a little list. I have now tried almost all the ways to treat acne. Including

 • Isotretinoin
  I ate two rounds of some kind of isotretinoin drug – at least I’m pretty sure it was that, or at least one of them was. I can’t be sure, ’cause I can’t remember the names. This was when I was about 13 years old. Those did help a bit on each time, but then again it didn’t, so I’m horrified of ever trying this again.
 • Differin
  This was around my teens too, nope NOPE.
 • Birth control
  This did help and kept the acne at bay for seven years – damn my skin was perrrfect during those years.
 • Acnatac 
  It did help a bit and I blogged about it, read all on Acnatac tag.
 • Antibiotics 
  It did help at the time, but acne came back after. I did monthly posts during my four month treatment, check the Apocyclin tag.
 • Being wheat-free aka gluten free
  It was great for my stomach and maybe it did balance my skin ever so slightly, but it could also be the full moon, so I’m not convinced.
 • Being sugar-free aka ditch the sweets
  There are several times I have tried this for some weeks or maybe a month at a time, but I dread to inform you, that eating sweets every once in a while – say once a week – isn’t the reason for my acne.
 • Being dairy-free
  Now this is interesting. I think being dairy-free does balance my skin a bit. Then again I still get acne, so everything kinda sucks, don’t you think? Okay to be honest I like eating less dairy – it’s good for my health and actually this one makes sense, ’cause dairy can affect hormones and my acne is hormonal. But anyway you must be shocked, but being dairy free didn’t cure my acne.
 • Drinking lots of water
  Honestly?
 • Changing the pillowcase regularly
  I’m just kidding at this point.
 • Coconut oil
  Hahah you’re killing me

I mean, you can not not laugh at this at this point.

There are still some things I haven’t tried. So, let’s hope the next acne post shows the actual solution to my acne, which is clearly hormonal. You can tell my acne is hormonal, ’cause it started right after I quit the pill and it’s on my jaw – the typical place for hormonal acne.

But to get to the point or to end this post the way I want to end it, here’s something that happened: Last Saturday, fresh after sauna, Risto said to me: “You are beautiful” and then he put his hand on my chest right where my heart is and said “and you are beautiful in here too”. And that – ladies and gentlemen – is what matters in life.

acne makeup coverage

In this photo you can see, how my skin looks with makeup. Flawless elsewhere, on my jaw you can see the acne even through makeup.

Feel free to share your experiences with acne! This can be our little peer support place.

PS. I accidentally lost your comments. Thank you all for commenting and sorry!

Share:
Pin Share

26 Comments

 1. Charlotta Takkula
  2017-11-01

  – The comments were lost, because of some technical issues (all fine now). I was able to save these two from google – thank you all for commenting and sorry!<3 -

  Krista commented
  :
  “Moikka,
  En itse kärsi aknesta, mutta kärsin rosaceasta, joten jollain tavalla samastun paljon tarinaasi ja fiiliksiisi joita kuvaat. Oletko lukenut oheisen postauksen, jossa testattiin Essen tuotteita ja hoitoja aknesta kärsiville? http://katjakokko.com/essen-ihonhoitotutkimus-tulokset-aknen-hoidossa/ Tulokset vaikuttavat hyvältä, ja itse olen saanut Essen tuotteista helpotusta Rosaceaan. Itse ab-kuureja syöneenä, voin vain todeta että ne auttoi hetken mutta yleensä rosacea tuli takaisin ja tuplasti ärhäkkäämpänä, joten päätin että apu on pakko löytää muualta. Tsemppiä!”

  My reply:
  “Moi, jep, rosacea on varmasti ihan yhtä lailla fiiliksiin vaikuttava. Kiitos vinkistä ja tsempeistä, täytyy lukaista. <3"

  Iina B commented:
  “Muistaakseni kookosöljyä ei suositella aknesta kärsivän iholle, siksi itsekin rajoitin sen käyttöä vain ruoanlaittoon.

  Itse kärsin hormonaalisesta aknesta ja olen antibioottikuurinkin syönyt siihen. Tällä hetkellä olen ottanut joka iltaiseen käyttöön The Ordinaryn Azelaic Acid 10% Solutionin joka tuntuu kyllä tekevän ihosta vähän tasaisemman tuntuisen eikä niin punoittavan – itsellä kun tuppaa myös kasvot punoittamaan herkästi

  Akne ei tosiaankaan ole mikään pikkujuttu eikä sitä henkistäkään taakkaa ymmärrä kuin ne jotka itse myös kärsivät siitä. Tsemppiä!”‘

  My reply: “Joo en siis missään nimessä oo ikinä käyttänyt kookosöljyä kasvoilleni, se oli vitsi niin kuin tuo veden juonti ja tyynyliinan vaihtaminenkin. Aina vaan tuntuu olevan joku, joka antaa nää vinkiksi niin oli pakko lisätä ne tohon. My bad.

  Kiitti tuotevinkistä! Ite oon nyt käyttänyt TBS:n Drops of Youth seerumia, joka on kans tuntunut tuovan pientä helpotusta.

  Kiitos tsempeistä ja tsempit sinnekin <3"

  Reply
 2. Maria
  2017-11-04

  Mulla on samalla alueella kuin sulla aknea ja puhkesi myös e-pillereiden lopettamisen jälkeen. On hyvin yleistä, että e-pillereiden lopettamisen jälkeen keltarauhashormonitaso on alhainen, jolloin estrogeenin osuus nousee. Tämä aiheuttaa usein aknea juuri tuolla alueella. Olen alkanut fiksaamaan nimenomaan tätä balanssia ruokavaliolla, johon kuuluu laadukkaat vitamiinit sekä parsakaali päivittäin. Lisäksi käytän vahvaa otsonoitua öljyä ja tämä on auttanut niiiiiin paljon että melkein itkettää. Ihoon tulee edelleem finnejä kausittain mutta tulehdus on poissa ja näpyt paranevat huomattavasti nopeammin. Tuloksia ei näy heti, mulla alkoi iho rauhoittumaan muutaman kuukauden käytön jälkeen. Oon myös lukenut kokemuksia joissa iho on rauhoittunut viikossa mikä alkuun vähän lannistikin, mutta onneks olin kärsivällinen. Tsemppiä, tiedän miten raskaalta akne voi välillä tuntua, mutta onneksi on kohtalontovereita ja tärkeintä on opetella olemaan armollinen itselleen! Olen muuttunut ihmisenä myös hyvin paljon aknen takia joten olen melkein joskus jopa kiitollinen siitä että itselleni puhkesi akne, koska se on opettanut arvostamaan ns. oikeasti tärkeitä asioita ihan uudella tavalla.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-11-04

   Jep, nimenomaan se ylimääräinen estrogeeni aiheuttaa tätä. Tai hormonitasapainon järkkyminen ylipäätään. Mulla on kans vitskut kunnossa ja parsakaali kuuluu kans päivittäiseen ruokavalioon. Otsonoidusta öljystä oon jonkun verran kuullut, täytyykin tutustua aiheeseen vielä enemmän. Kiitos vinkeistä ja kiitos tsempeistä! <3 Ja voin kyllä samaistua tohon vikaan lauseeseen :).

   Reply
 3. Iina
  2017-12-01

  Voisiko sinulla on monirakkulaiset munasarjat? Silloin e-pillerit tasaavat hormonitason normaaliksi ja aknea on silloin kun niitä syö. Asian saa selville gynekologin tekemällä ultraäänitutkimuksella ja verikokeilla.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-12-04

   Jep, sitä oon miettinyt itsekin.

   Reply
 4. Akvile
  2018-01-08

  amazing post! It was the same with me. I have acne-prone skin and my hormones are not really very balanced (more or less). I tried so many things out. Last year I got a prescription cream with some very strong topical antibiotic. My skin reacted so badly.
  I’m not using any strong stuff anymore, and I switched my skincare to the Low Ph – acids 🙂
  It works so well for me. Have you ever tried acid exfoliants?
  Akvile

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-01-08

   Thank you! Yeah I’ve tried some creams too, they kinda helped at first I thought, but then they also made my skin super dry and sore. I have tried and I use acid exfoliants regularly. They are amazing for my skin 🙂

   Reply
 5. Koko
  2018-04-21

  Mulla ainoa, mikä oikeasti auttoi (diane nova pillerien lisäksi), oli accutane. Mutta sekään ei ole loppuelämän solution.

  Hoitotulosta täytyy pitää yllä käyttämällä avitcid-tretioniinivoidetta säännöllisesti.

  Oon myös huomannut, että mun akneiho ei kestä yhtään monien tähänkin vaivaan suosittelemaa luonnonkosmetiikkaa. Kaikki orgaaninen aines tuntuu ruokkivan tulehdusta ja iho menee hetkessä tosi huonoon kuntoon.

  Eli apteekin perusvoide kosteutukseen ja lactacyd tms meikinpoistoon ja ihon puhdistukseen. Yöksi avitcid.

  Kaikki on yksilöitä, mutta tää toimii mulla.

  Tsemppiä!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-04-23

   Kiitos kun jaoit sun kokemukset ja vinkit! 🙂 Ja kiitos tsempeistä, onneksi akne on nyt oikeastaan selätetty.

   Reply
 6. nia
  2018-07-18

  Hi! I found your blog via google searching for Kocostar Princess Eye Pads which isn’t really the reason I decided to comment on here. Actually, it is the way you show your acne history / journey so raw and honest on here. I am suffering from hormonal acne too and have tried so, so much. Your comments on all those well meant advices such as eating cleaner, no dairy, changing towels, pillow-cases etc. made my day. I’ve had those exact thoughts too many times. I used to feel bad for not trying to change my pillow case every night but my guts told me that this just cannot be the reason for my skin acting up. Anyway, thanks a lot and all the best!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-07-19

   Hi and welcome – happy you found your way in here. 🙂 It hasn’t been easy showing the journey and talking about it, but I think that in a way it also helped me, like therapy. Having acne and feeling like it’s your fault is the worst, but that guilt is all a little too familiar to me too. All the best to you and thank you for commenting!

   Reply
 7. Jules
  2019-01-14

  Spironolactone. It’s a miracle pill for hormonal acne. In Europe, they don’t readily prescribe it because it’s actually a medication for high blood pressure. In the US, it’s recognized and widely prescribed to women with hormonal acne – and with great results. It was the only thing that helped my jawline cysts.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-01-14

   I have actually heard about this, but yeah, not in Finland. I need to do some research on it and see if it’s indeed available here as well. If I end up needing it. Hopefully my acne is gone now. 😀 Thanks for sharing!

   Reply
 8. Anu
  2019-04-25

  Annan isot suositukset spironolactonille. Kärsin lähes 15 vuotta hormonaalisesta aknesta leuassa, ja spiro paransi kaiken täysin. Nyt 2,5 vuotta finnittömästä ihosta nautittuani, tunnen edelleen kiitollisuutta kyseistä pilleriä kohtaan, kun sen päivittäin nappaan.

  Jos joudut jossain vaiheessa luopumaan e-pillereistä, niin pidä spiro mielessä. Kyllä sitä Suomessakin käytetään, mutta on toki harvinaista. Satuin löytämään kotikaupungistani ihotautilääkärin, joka oli somessa kommentoinut positiivisesti spironolactonista, joten halusin päästä ehdottomasti hänen luokseen. Ei hänkään suorilta spiroa tarjonnut, vaan jouduin erikseen pyytämään, että haluaisin kokeilla sitä.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-04-25

   Kiitos paljon vinkistä – oon tosta lukenutkin jonkun verran. Pidän mielessä jos ongelma palaa. 🙂

   Reply
 9. Kate
  2019-05-05

  You are a lovely person, and I am sorry for your struggles. Keep trying.

  Reply
 10. Tanni
  2019-05-22

  Moikka! Sain tällä viikolla ihotautilääkäriltä pitkän listan keinoja miten auttaa omaan aikuisiän akneeni, joista päätin valita ensin acnatacin. Toivotaan, että se auttaa.

  Lääkäri kuitenkin ehdotti myös uutta lääkettä, joka on johdettu yhdistelmäpillereistä niin, että siinä on yhdistelmäpillereiden ihoon vaikuttavat ominaisuudet ilman muita ominaisuuksia. En ole ihan varma onko kyse siis juurikin tästä spirosta. E-pillereiden aikaan oma ihoni oli todella hyvä ja lääkäri sanoikin, että jos acnatac ei tepsi, niin tämä uusi lääke voisi olla minulle hyvä ratkaisu. Jos myös sulla e-pillerit ovat auttaneet iho-ongelmiin, tästä voisi olla pysyvämpää apua. Mitään e-pillereiden haittavaikutuksia ei tuossa pitäisi olla, eli sopia myös niille joille e-pillerit eivät muuten sovi.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-05-22

   Hei! Kiitos paljon kommentista ja jakamisesta, siitä voivat hyötyä muutkin. 🙂 Täytyy pitää mielessä tuo, jos ongelmat palaavat. Pidän kans peukkuja, että toimii sulle!

   Reply
 11. Lucy
  2019-08-08

  Hey,

  Have you tried Aknedoron by a company called Weleda? It’s amazing stuff.
  Good luck xx

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-08-12

   Hi, I haven’t, but I’ll keep it in mind in case my acne comes back. Thanks!

   Reply
 12. Mikaela
  2019-10-26

  Moi! Kiitokset mahtavasta blogista, on ollut todella mukava lukea sitä, sillä pystyn samaistumaan moniin asioihin! 🙂 Itselläni puhkesi myös leukaperiin akne pillerien lopettamisen jälkeen. Oletko ab-kuurin jälkeen saanut ihon kuriin jollain muulla hoidolla? Itselläni jäi tuosta aknesta jonkin verran myös ihoon epätasaisuutta. Onko sinulla vinkkejä mikä olisi niihin hyvä hoitokeino vai selvisitkö sinä kokonaan ilman arpia?

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-10-27

   Hei ja kiitos paljon kommentista. Ihana kuulla, että näistä jutuista on ollut apua! Ab-kuurin jälkeen hoitona mulla toimi e-pillerit:
   Ihopäivitys: 6 kk e-pillereitä akneen ja arpiin/epätasaisuuteen suosittelen tätä seerumia: Seerumi, joka oikeasti tehoaa 🙂

   Reply
   1. Mikaela
    2019-10-27

    Kiitos vinkistä, täytyykin testata tuota seerumia! Itselläni on tällä hetkellä käytössä tuo Acnatac-voide, mutta tuon kuurin jälkeen ainakin tuota voisi kokeilla. Olitko sinäkin kokeillut tuota Acnatac-voidetta jossain vaiheessa? Kuinkakohan kauan sen käytön jälkeen olisi hyvä ihon hengähtää ennen seerumia testaamista. Ilmeisesti samaan aikaan niitä ei kaiketi voi kuitenkaan käyttää.

    Reply
    1. Charlotta Takkula
     2019-10-28

     Juu, acnatac on myös kokeiltu. Siitäkin oon kirjoittanut tänne, heh. Kaikki kun on melkein kokeiltu. Samaan aikaan ei joo kannata käyttää, mutta varmaankin ihan muutama päivä riittää väliin, että sen käytön voi aloittaa. Ainakin jos iho tuntuu herkältä. Seerumi on kuitenkin aika hellävarainen.

     Reply
 13. Mikaela
  2019-11-05

  Kiitos vinkeistä! 🙂 Auttoiko sulla toi seerumi muuten myös ns. kuoppa-arpiin?

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2019-11-06

   Kyllä se on vähän auttanut niihinkin, mutta silti ne pahimmat (mulla koholla olevat arvet) on yhä koholla. Enemmän se auttaa pigmenttimuutoksiin ja pieneen ihotekstuuriin.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top