How to grow out your natural hair colour

growing my own hair colour ashy blonde

how to grow out my hair and maintain a beautiful colour

If I could go back in time, there would be one thing, I would do differently. And that is, not dyeing or bleaching my hair. Ever. My hair color experiments started very young – I have tried red, peach, black and different shades of blonde. It is just so easy to want something, that you don’t have and hate everything, that you do have. I used to hate my hair colour, my hair type (curly) and so on.

Only now that I’ve gotten older, I’ve actually come to realize, that my natural hair colour is pretty bomb. The perfect colour, really. It’s light and ashy and it has natural highlights from the sun. And after so many experiments, I’ve firmly decided, to grow it out.

I said this to my hairdresser. I said, that I want my natural colour no matter what – even if my hair looked yellow compared to my natural colour. I was done with hair dyes and especially with bleaches. With everything that has happened in my life, I’ve kinda taken a kinder approach to my looks, trying not to judge everything and accept myself as I am, imperfect.

But on my last visit to the salon,  my hairdresser had the perfect solution to my so called problem. She said we could tone the hair with a lightweight dye, that doesn’t change the colour too much or damage the hair. So we did just that, plus we cut the dry ends. Cutting your hair while growing it is pretty important too. That way it looks healthier – and better.

how to grow your natural hair colour

So:

My tips for growing out your natural hair colour

 • Cut it regularly. That way it looks healthier and stronger.
 • Get it toned/dyed with a gentle dye by your hairdresser. That helps to smooth the line between your roots and your lengths.
 • Use conditioners or toners to maintain the hair colour. My natural hair colour is ashy blonde, but my lengths are yellow, so I use silver products to make the hair look more or less the same colour.

And if you want your hair to grow faster, you can

 • Eat biotin. It really helps hair growth, while also strengthening your nails and lashes.
 • Try serums, that help your hair growth. I’ve been trying out this Hair tonic from O’Right, which contains caffeine and it promises to grow your hair 7cm in just two months.

Using these simple three steps, the process of growing out my natural hair colour is effortless and my hair still looks beautiful.

Thank you Susanna Pomèll/ Healthyhair for my beautiful hair. You can find her work and booking details on her site. 

Anyone else growing out their natural colour? 

Share:
Pin Share

24 Comments

 1. Maria
  2017-11-22

  Oon ite nyt ollu vuoden värjäämättä hiuksia (jostain syystä ei vaan oo enää ehtiny niin kampaajalla käymään…) Nyt olin taas pitkästä aikaa kuitenkin kampaajalla leikkauttamassa kuivia latvoja pois ja siellä hyvässä valossa tuli huomattua että oma kasvava hiusvärini on paljon kiiltävämpi kuin latvoissa oleva useita kertoja vaalennettu ja värjätty hius, liekö ehkä myös raskaus vaikuttanut hiuksen kuntoon positiivisesti. Oman hiusvärin kasvaessa on myös löydetty harmaita hiuksia (jopa kolme)ne on nypitty pois ja toivotaan ettei ihan vielä harmaannuta kokokaan, mutta värjätä en silti aio! Tsemppiä kasvatukseen!

  Reply
 2. T.H
  2017-11-22

  Monipuolinen, aito ja kaikin puolin kaunis blogi sekä bloggaaja itse.

  Reply
 3. Hennaj
  2017-11-22

  Mielenkiintoinen blogi. Hyvää joulun odotusta 🙂

  Reply
 4. Nakkikastike
  2017-11-22

  Ihanaa, että suhtaudut ulkonäköösi sallivammin nykyään! <3

  Reply
 5. Anna
  2017-11-22

  kasvatin myös muutama vuosi sitten oman hiusvärin takaisin. välillä houkuttaisi kyllä värjätä taas hiukset, kun on päiviä kun oma hiusväri tuntuu jo tylsältä ja “nähdyltä”.. onneksi nykyään on ties mitä sävyttäviä shampoita ja hoitoaineita, joilla saa vähän sävyvivahdetta vaihtelun vuoksi 🙂

  Reply
 6. sikkuralla
  2017-11-22

  Voi miten kauniit kiharat! Mukana kivassa arvonnassa 🙂

  Reply
 7. Maria.h
  2017-11-22

  Arvonnassa mukana 🙂

  Reply
 8. klaara
  2017-11-22

  Kyllä biotiini auttaa kun sitä tarpeeksi kauan syö. En lopeta, sillä hiukseni ovat vahvistuneet ja kasvavat nopeammin kuin ennen. Syön myös sinkkiä, että silläkin saattaa olla vaikutusta hiusten kasvuun.

  Reply
 9. Elina
  2017-11-23

  Minä kasvatin oman hiusvärini ulos kymmenisen vuotta sitten, ja sitten ehdin jo kyllästyä siihen ja värjäyskierre alkoi taas… kunnes kolme (?) vuotta sitten väsyin jatkuvaan tyven vahtimiseen ja aloin raidoittaa pelkkää tyveä. Tänä kesänä saatiin leikattua viimeinenkin kokonaan värjätty pätkä pois 🙂
  Tuommoista kiharrinta ei minulta vielä löydykään 😉

  Reply
 10. Sanna P
  2017-11-23

  Huikea prosessi! Sun blogi on aivan mahtava, iloa tuottava ja rehellinen <3

  Reply
 11. SannaMi
  2017-11-23

  Mukana arvonnassa 🙂

  Reply
 12. tt3
  2017-11-23

  Kasvatin oman värin takaisin muutama vuosi sitten ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. 🙂 Hiukset voivat hyvin ja ovat helppohoitoiset.

  Mukana arvonnassa. 🙂

  Reply
 13. Tanja
  2017-11-23

  Minun on pakko värjät hiukdiani. Aloin harmaantumaan 35-vuotiaana. Teen sen mahdollisimman harvoin.

  Reply
 14. MarjaKoo
  2017-11-24

  Kivoja kuvia instassa 🙂 En ole moneen vuoteen enää värjännyt hiuksia ja olen tosi tyytyväinen tähän. Tulkoon vaan harmaus 🙂

  Reply
 15. Erika
  2017-11-24

  Ihana blogi ja tämä postaus oli mielenkiintoinen. Mulla tukassa suurin ongelma on luonnonkiharuus, mutta ei mitenkään kauniit kiharat vaan käkkärät ja epäsiistit. 😀 Olispa kiva siistiä kuontaloa jollain laadukkaalla raudalla.

  Reply
 16. Tulitikkutyttö
  2017-11-24

  Kasvatin oman hiusvärini takaisin pari vuotta sitten. Olen iloinen, että enää en ole siinä värjäyskierteessä. Blogisi meikkiohjeet on ihanan selkeitä. 🙂

  Mukana kivassa arvonnassa. Instassa seurailen.

  Reply
 17. anna s.
  2017-11-25

  Mukana arvonnassa 🙂

  Reply
 18. NannaS
  2017-11-26

  Mukana arvonnassa 🙂 Olen siirtynyt kevytväreihin 🙂

  Reply
 19. Elise H.
  2017-11-26

  Vau, kuinka ihanat kiharat ja kiilto hiuksissa! Mukana upeassa arvonnassa, seuraan sekä Facebookissa että Instagramissa 🙂

  Reply
 20. hilkka
  2017-11-26

  Mukana 🙂

  Reply
 21. Pauliina A.
  2017-11-28

  Tykkään ja seuraan, oot super niin tyyppinä kuin bloggaajanakin <3 Ihana arvonta, just tuon mallista kiharrinta oonkin jo pitkään kaavaillut ostavani, mutten ikinä oo saanut aikaseksi.

  Reply
 22. Sandra
  2017-11-28

  Great post! Your hair is absolutely beautiful and healthy. Definitely grow out your natural hair color. Bleaching has always been a temptation to me, but I am happy I managed to resist it 😀

  Reply
 23. Iina
  2017-12-01

  Olet mahtava! Kaunis nainen ja asenne kohdillaan!

  Reply
 24. Mervi P
  2017-12-07

  Itsellä stressi vei keväällä hiuksia ja se myös vaikutti hiusväri pysymiseen. En ole moneen kuukauteen värjännyt hiuksia ja itseäni se ei niinkään haittaa,mutta ympärillä olevia sitäkin enemmän. Mikä saa tietysti itseni vielä enemmän stressantumaan,että oikeastiko toisen hurja juurikasvu voi haitata noin paljon. Mielummin laitan hiuksia nätisti ja itsestäni oman hiusväri sekoittuminen värjättyyn tuo kivan kontrastin ja nyt en raaski värjätä edes hiuksia. Upeat kiiltävät ja hyvinvoivan näköiset hiukset sinulla. Uutta motivaatiota toi tämä postaus. Kiitos siitä. Mukavaa joulun odotusta.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top