Acne update – Progress after one month of Apocyclin

adult acne treatment

apocyclin 1 month progress

It’s been one month since I started to take Apocyclin medication for my acne. First I felt like there wasn’t really any progress, but I guess there is a little. My family has also been saying that my skin looks better and that’s something.

What it comes to my skin, I feel like a lot of my pimples have come to the surface – the closed comedones I have on my cheeks have turned into blackheads and they basically come out if I just squeeze them a little bit. I’ve been trying not to touch my face too much though and you shouldn’t pick on your skin – but some of these are really just almost surfaced and they come out easily without irritation.

I’ve still had some painful pimples that don’t like touching – at all. And I noticed that all of a sudden my back is full of painful red pimples that make it impossible to wear a bra or lay down comfortably on my bed. Now it’s a bit better – luckily. My chest area is a bit clearer now too, but there are still some imperfections.

These photos were taken today, a month + three days after starting the medication. It’s hard to see any progress on the photos. I did have a weekend of bad sleep, bad food and alcohol mixed together though so I’m pretty sure that’s why my pimples seem to be more red. Or maybe the acne gets worse before getting better? I really don’t know. Anyway I want to be honest with this journey so here is the truth (these pictures).

apocyclin adult acne progress

Comparison between 24.2.17 – 20.3.17.

I haven’t noticed any major dryness on my skin during this time, but there are other side-effects, which haven’t been that nice. My stomach has been going crazy with these pills and that is their number one side-effect, tummy aches and everything that goes with that. I’ve been feeling really sick in the mornings, heartburn and almost ready to puke. The same happened in the evenings at first too – but then I realized I had to take the pill with lots of water and so I drank more water (at least half a tall glass) and it hasn’t been that bad. I also switched up my lactic acid bacteria pills to probiotic ones and I think that’s been helpful at least to my stomach.

Also now that I compare the first week of eating these pills to this moment, the side effects are definitely not that bad anymore. I don’t feel that sick in the morning and I barely get any heartburn. Still the tummy-aches are noticeable in the mornings.

I’ve been studying acne and hormones and doing some changes to my diet too recently. I think eating less dairy products as well as wheat is good for me right now – but I’m still taking baby steps and will keep you updated on that. And having the medication on right now it’s hard to say if what’s working is the pills or something I’m eating or not eating (probably the combination of these three though).

adult acne

Trying to keep a positive attitude. (Trying to smile.) That red pimple right on my cheek has been there forever! It’s a deep one so I haven’t touched that – just waiting for it to go away on it’s own. Hasn’t left me yet.

Apocyclin acne

Anyone else on acne medication right now? What’s your progress?

Share:
Pin Share

14 Comments

 1. Karoliina
  2017-03-21

  Täällä menossa kuuden kuukauden Tetralysal ja Skinoren kuuri kohta puolessa välissä ja nyt alkaa ehkä vähän helpottaa jo, tosin mulla ei ollut alkujaankaan läheskään noin pahassa kunnossa iho kuin sulla ja näpyt on mun onnekseni pysyneet vain kasvojen alueella. Mitään vatsakipuja tai ihon kuivumista en oo myöskään havainnut ja syön kans probiootteja päivittäin ja käytän mahdollisimman kosteuttavaa ja herkälle iholle tarkoitettua kosmetiikkaa. Nyt vaan hirvittää, että kuinka paljon ja kuinka pitkäksi aikaa nää pigmenttimuutokset/arvet jää. Mulla ei oo oikein koskaan ollut mitenkään huono iho, mutta e-pillereiden lopetus/muutaman kuukauden minipillereiden syöminen sai naamaan ihan hirveään kuntoon.
  Mustapäät mulla lähti about ekassa kuukaudessa tän kuurin aikana, mistä olin tosi onnessani, koska aikasemmin varsinkin nenästä sai joka ilta suihkun jälkeen ihan pienelläkin painelulla hirveän määrän kamaa ulos, mutta enää sellasia ihan oikeasti vuotavia mustapäitä ei oo ollenkaan 🙂 Vielä kun lähtis nää loputkin näpyt ja loppuis uusien tuleminen niin olis oikein kiva.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-03-22

   Muistan syöneeni nuorempana just tota Tetralysalia. Hyvä, että oot selvinnyt sivuoireitta! Aloititko syömään probiootteja kuurin aikana vai ootko syönyt aikaisemminkin? Arvet on ikävä muisto aknesta, ja on ihan geeneistäkin kiinni, miten paljon niitä tulee. Tietty kans ihon räpläämisellä on vaikutusta. :/ Toisaalta isoimmat näpyt ihan koskemattakin saattaa jättää arpia – itse oon ainakin tähän varautunut. Arpia kannattaa hoitaa kuorimalla sekä kosteuttamalla. Mm. arganöljy on hyvä arville – samoin kannattaa testata etanaseerumia sisältäviä tuotteita!

   Tsemppiä vielä loppukuuriin! <3

   Reply
   1. Karoliina
    2017-03-23

    Aloin kuurin alkaessa samaan aikaan niitä probiootteja popsimaan niinkuin oon aina kaikkien muidenkin lyhkäisempienkin antibioottikuurien kanssa tehnyt. Myös ihotautilääkäri ja apteekkari molemmat suosittelivat probiootteja syömään, vaikka noiden ihoantibioottienhan ei niin hirveesti pitäis muualle kroppaan vaikuttaa 🙂 Ja joo tosiaan hedelmähappokuorintoja käytänkin, ihoöljyt tosin oon pitänyt tauolla, koska ihotautilääkäri tuumas, että ne saattaais olla pahaksi akneiholle, kun kuulemma hänen mukaansa saattavat ‘valahtaa’ isoihin huokosiin ja jäädä sinne tukkimaan ihoa… Joskus aikaa ennen aknea kyllä käytinkin just arganöljyä aina yökosteutukseen, nyt mulla kaapin perukoilla odottelee Khadin Pink Lotus -öljy, jota en siis ole tuon ihotautilääkärin kommentin takia enää uskaltanut käyttää 😀 Ehkä pitäisi testata, että mitä se iho nyt oikeasti siitä öljystä tuumaisi.

    Reply
    1. Charlotta Takkula
     2017-03-23

     Okei, kiitos kun palasit vielä vastaamaan! 🙂 Jännä kommentti ihotautilääkäriltä, en kyllä allekirjoita tota lausetta ollenkaan. Tolla logiikallahan mikä vaan, mitä laitat iholle voi “valahtaa” huokoseen. 😀 Arganöljyn lisäksi oon käyttänyt nykyisin myös jojobaöljyä, sillä on samanlaisia antibakteerisia ominaisuuksia kuin arganöljyllä, mutta imeytyy nopeammin eikä jätä öljyistä tunnetta. 🙂 Kannattaa kokeilla!

     Reply
 2. Yiota
  2017-03-24

  Changes in diet also help with acne, I used to struggle with acne when I was a teenager but I managed to overcome it. I don’t remember what products I used but I also took medication.

  Yiota
  PinkDaisyLoves

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-03-24

   Yep. So many struggle with acne it’s ridicilous :/

   Reply
 3. Jossu
  2017-03-25

  Moikka, oletko kokeillut syödä helokkiöljykapseleita? Itse olen kärsinyt etenkin hormonaalisesta aknesta jo muutaman vuosikymmenen ja aloitettuani Efamol Woman-helokkiöljykapselit, tilanne lähti rauhoittumaan jo viikossa-parissa. Niiden sanotaan rauhoittavan hormoonitoimintaa. Atopian hoitoonhan ne on hyväksytty ihan lääketieteellisesti.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-03-27

   Moikka,
   kyllä syön omega kolmosia. 🙂

   Reply
 4. juulisss
  2017-03-28

  ite söin joku 6 vuotta sitten sen roa-kuurin, koska geelit/rasvat/antibiootit ei auttanu ja mun iho on semmonen, että se arpeutuu helposti. huomasin, että toisessa postauksessa olit miettinyt ehkäisyä ja roaa, mahdollisesti syynä miksi et voisi roaa aloittaa. no itse söin roa-kuurin ilman hormoniehkäisyä. kyllähän ihotautilääkäri sen olisi halunnut määrätä siihen samaan, mutta sanoin etten halua. hän vain totesi, että no siinä tapauksessa on ehdottoman tärkeä huolehtia ehkäisystä muulla tavalla. jos tämä kuuri ei siis auta niin kannattaa rohkeasti sitä roaa kysyä 🙂 itse en ainakaan kadu roa-kuuria, vaikka olihan se ihon kuivuminen ikävä seuraus. ainoa mitä kadun on etten tajunnut huolehtia punaisista arvista pian kuurin jälkeen. vasta näin monen vuoden jälkeen aloin käyttää bha/aha kuorintoja ja nyt vielä retinolia, jotka auttaa ennaltaehkäisemään ja hoitamaan finnejä sekä arpia.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-03-28

   Joo, ainakin mitä luin niin ymmärsin, et se oli pakollinen. Hyvä tietää, että sen voi ottaa myös ilman pilsuja! Jos ei tää kuuri jeesaa ja iho ei ala paranemaan, niin kyllä mä tosissani sit harkitsen Roaa. Kiitos, kun jaoit sun kokemuksen!

   Reply
 5. Anna
  2017-03-31

  Hei kiitos ,rohkeasta postauksesta. Asiast on hankala puhua mutta on ihana huomata että joku uskaltaa puhua asiasta avoimesti
  Olen myös 3kk antibiootti kuurilla nyt 2 viikkoa takana. epäilen omalla kohdallani aknen alkaneen horminaalisista muutoksista. Yhtäkkiä kierto meni sekaisin ja mustapäät tulehtuivat märkäpäiksi.(ennek tätä vaivana oli lähinä mustapäät) Aloitettuani pillerit huomaan näppyjen tulevan muutaman kerran tiettyyn aikaan kuukaudesta. Eli rauhoittanut tilannettaa
  antibiootti kuurista en vielä osaa sanoa kun vasta olen sitä lyhyen aikaa syönyt ei ole kuivattanut ihoa tosin ihoni on muutenkin pintakuiva. Olisiko sinulla vinkkejä näppy jälkien eli pigmentti jälkien vaalennukseen( en ole varma onko tämä oikea termi?) ja mustapäiden poistoon lisäksi kysyisin mielipidettäsi kosmetologina lasketaanko nuo punaiset näppy jäljet arviksi.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-03-31

   Kiitos palautteesta – tälläisten henkilökohtaisten postausten jälkeen sitä on aina ihana saada.<3

   Itselläkin akne on hormonaalista, se puhkesi heti pillereiden lopettamisesta. Toivotaan, että meillä molemmilla antibioottikuuri toimisi!

   Arpiin kannattaa kokeilla etanaseerumia sisältäviä tuotteita (Etanapostaus), öljyjä ja happoja sisältäviä kuorintoja. Ne uudistavat ja nopeuttavat ihon parantumisprosessia. Punaiset näppyjäljet lasketaan arviksi ja ovat nimenomaan niitä aknearpia. Todella tärkeää on myös suojata arvet auringolta hyvin.

   Reply
 6. Julia
  2018-10-03

  Hei! Huomasin tämän postauksen vasta nyt, kun lähdin googlettamaan saamiani sivuoireita tuosta samasta valmisteesta. Pakko myöntää, että oli todella helpottavaa löytää ”kohtalotoveri” kyseisille sivuoireille.
  Mieleeni tuli myös kysymys, joitko alkoholia kuurin aikana? Tai mainitsiko lääkäri sinulle alkoholin ja Apocyclinin yhteisvaikutuksista? Itse en tajunnut asiasta kysyä enkä ole löytänyt vastausta netistä.
  Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-10-04

   Hei, kiva kun löysit tänne <3 Hmm, en muista ainakaan lääkärin puhuneen mitään tosta. Kyllä mä oon ihan normaalisti juonut viiniä välillä ruoan kanssa ja eiköhän tolle antibioottikuuriajalle joku baarireissuki sattunut. Mut mulla ei siis oo mitään faktaa tosta, mut oman kokemuksen mukaan ei ollu mitää yhteisvaikutuksia.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top