Botox päänsäryn ja migreenin hoidossa?

botox for migraine headache migreeni päänsärky

Yhteistyössä: Ebeling hammaslääkärit
/hoito saatu

 

En ikinä unohda ensimmäistä migreeniäni. Oksensin, kärsin maailman pahimmasta päänsärystä ja tunsin oloni kamalaksi kolmen päivän ajan. Tälläisiä migreenini olivat lapsena.

Vanhempana migreenit muuttuivat vähemmän vakaviksi. Yleensä ne kestivät vain päivän. Mutta tuo yksikin päivä oli kidutusta. Seuraavana päivänä migreenistä tunsin aina itseni uudelleensyntyneeksi ja mahtavaksi. Ihan vaan koska se kontrasti migreenisen olon ja tavallisen olon välillä oli niin valtava. Kyllä osasi ihminen olla kiitollinen siitä, että voi normaalisti syödä, juoda ja vaikka vaan kävellä!

 

Botox migreenin ja päänsäryn hoidossa

Olen onnekas, koska nykyään migreenini ovat todella mietoja. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta en valita. Kärsin vain päänsärystä, joka ei todellakaan ole niin paha, kuin mitä se voisi olla. Viimeisimmästä oikeasta migreenikohtauksesta on useita vuosia aikaa (toki pelko uudesta kohtauksesta ei varmaan ikinä lähde, koska se on kuitenkin mahdollista).

Kuten osa varmaan tietää, otan botoxia narskuttelun hoitoon ja se on ollut iso apu.  Narskuttelu voi myös aiheuttaa monelle päänsärkyä ja onkin hassua, miten narskuttelu näkyy eri puolilla kehoa – ei pelkästään leuan alueella.

Kärsin itsekin välillä päänsäryistä ja migreenimäisestä särystä silmien alueella, joten mielenkiinnolla kokeilin botoxia myös otsaan. Isompana juttuna on vielä se, että minulla on tapana kurtistaa otsaa. Teen sitä paljon. Teen sitä myös, kun ulkona on kirkasta tai aurinkoista. Kurtistelukin voi aiheuttaa osaltaan päänsärkyä. Mainittakoon myös, että tietysti se aiheuttaa ryppyjäkin ja voi tehdä ilmeen hieman vihaiseksi. Toiset ottavat botoxia ainoastaan tuosta syystä ja ymmärrän sen.

Myös kulmakarvojen jatkuva nostelu voi aiheuttaa päänsärkyjä ja horisontaalisia juonteita otsaan.

Viimeisimmällä käynnilläni hammaslääkärini pisti botoxia leukalihaksiin, ohimoihin (nuo ovat ne ‘tavalliset’ alueet), niskaan ja kulmakarvojen väliin. Kulmakarvojen väliin voidaan laittaa botoxia, kun halutaan hoitaa päänsärkyjä tai ihan vaan kurtistusryppyjä. Se, minne botoxia laitetaan ja kuinka paljon riippuu aina ihmisestä.

 

Hammaslääkärini Sakari Ebeling kertoi vielä botoxista migreenin hoidossa näin:

“Botuliinitoksiinilla on saatu hyviä tuloksia migreenistä kärsivillä potilailla. Kohtaukset ovat lievempiä, niitä tulee harvemmin ja voivat jopa pysyä poissa kokonaan. Myös pään alueen jännityspäänsäryssä sekä bruksismissa potilaat ovat yleensä kokeneet selkeää helpotusta vaivoihinsa. Migreenin hoidossa tyypilliset botuliinitoksiinin pistokohdat ovat ohimolihakset, otsa ja kulmakarvojen väliset lihakset sekä kallonpohjan lihakset. On huomioitava kuitenkin, että tulokset vaihtelevat eri henkilöillä ja kaikki eivät välttämättä saa siitä toivomaansa apua.”

 

 

Ennen ja jälkeen botoxin otsaan (kulmien väliin)

botox for frown lines before and after

Huomasin eron kurtistuksessani noin viikon jälkeen. En pystynyt kurtistamaan yhtä hyvin kuin ennen. Ero oli oikeastaan erittäin huomattava! Kuvat myös havainnollistavat loistavasti sitä, miksi botox toimii narskutteluun niin hyvin. Lihakset eivät voi tehdä töitä yhtä kovaa kuin ennen, joten et pysty narskuttamaan yhtä paljon ja näin kipua ja ongelmia on vähemmän.

Päänsärkyjäkin on ollut vähemmän. Varsinkin silmien alueella, missä ainakin omalla kohdalla migreenimäinen päänsärky esiintyy.

 

Kauanko vaikutus kestää?

Tällä kertaa botoxaikojeni välillä oli yhdeksän kuukautta. Se on pitkä aika, sillä yleensä vaikutus kestää 3-6 kuukautta. Tarkkaa lupausta ei kuitenkaan voida antaa, sillä se riippuu aina ihmisestä.  Usein vaikutukset kestävät pidempään seuraavilla botoxin lisäyskerroilla, kun oireet eivät ole ehtineet vielä niin pahoiksi. Näin on käynyt ainakin omalla kohdallani, sillä ihan ensimmäisellä kerralla vaikutus kesti 4 kuukautta, mutta sen jälkeen pistoväli on ollut puolesta vuodesta tähän yhdeksään kuukauteen. Vaikea sanoa, onko kohdallani sitten tosiaan tullut pidempiaikaista hyötyä aineesta, mutta siltä se vaikuttaa.

 

Kuten aina, olen tyytyväinen tuloksini. Jos haluat lukea enemmän vielä narskuttelusta ja botoxista, suosittelen lukemaan aikaisemmat postaukseni  (täällä ja täällä).

 

Jos haluaisit kokeilla botoxhoitoa, niin sain jälleen kivan tarjouksen teille. Puremalihasten botuliinihoidon yhteydessä (399€) lisäalueet 50€/alue (Norm. 100€) . Esim. otsa, kulmakarvojen väli tai takaraivo. Lisäksi tarjous esteettisen botuliinihoitoon: Esteettinen botuliinihoito 99€/alue (esimerkiksi kulmien väli). Norm 199€.

Yhteystiedot & ajanvaraus:
Ebeling hammaslääkärit

Oletko kokeillut botoxia bruksismiin, migreeniin tai juonteisiin?

P.S. Tämä meikki löytyy videoituna IG Highlightseistani – se oli yksi #fullfacefriday tutoriaaleista!

Share:

2 Comments

 1. Jutta
  2020-10-19

  Hei! Kiva postaus 🙂 mitenköhän tuon alennuksen saa lunastettua Ebelingille?

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2020-11-02

   Hei! Kiitos. 🙂 Mainitset, että mun blogin kautta on tälläinen tarjous aikaa varatessa.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top