Helleaalto Helsingissä

summer outfit heatwave helsinki

summer outfit helsinki

space buns blonde hair

Tiedättekö sen ihanan tunteen, kun astuu ulos lentokoneesta ja tuntee lämpimän ilman iholla ja haistaa sen nenässä? Se aina, aina tuntuu siltä, kuin olisi tullut johonkin ihan eri maailmaan – ja usein onkin, eri aikavyöhykkeelle tai eri mantereelle.

Viime aikoina tuo tunne on tullut, kun on astunut ovesta ulos. Tai oikeastaan paremmin silloin, kun astuu ilmastoidusta autosta ulos, koska asunnon lämpötila vetelee jo aika samoissa lukemissa kuin ulkolämpötilakin. Helsinki on tuntunut ihan joltain muulta kaupungilta.

summer outfit helsinki

Asu 
Top – Zara
Shorts – H&M Garden Collection
Ballerinas – Wonders
Bag – Björn Bjorg

Kävelen ulkona ja mieleen muistuu ahtaat ja kuumat kadut Barcelonassa. Mietin Italiaa, sillä on varmaan ensimmäinen kerta vuosiin, kun on tarpeeksi lämmin noille shortseille, joita pidin Venetsisassa. Ajattelen Kroatiaa – ja hiljaa mielessäni kiitän sään jumalia siitä, että ei sentään ole ihan niin kuuma kuin siellä oli. Öisin kun en saa unta ja helle herättää, teleporttaan takaisin Berliiniin ja airbnb kämppään, josta puuttui ilmastointi – eihän sitä aina muista tarkistaa.

Mutta sitten, mietin Helsinkiä. Koska vaikka ruohikko muuttuu jo keltaiseksi, pilvet ovat unohtaneet paikkansa ja pisarat lyövät ikkunalaudalle vain mielikuvituksessani, on täällä kuitenkin niin paljon tuttua. Kaikki on täällä, rakennukset ja ihmiset, samat kahvilat ja samat kadut, joita aina kävelen. Pitäisi kyllä etsiä uusia katuja. Kuten tämä ihana katu Eirassa, jossa kuvasimme nämä kuvat.

Kylmä tai kuuma, sade tai aurinko. Helsinki tuntuu aina erityiseltä, koska saan kutsua sitä kodiksi.

space buns hair

Hiukset & kuvat Susanna Pomèll

 

P.S. Voisiko joka päivä olla space buns -päivä? Tosta kampauksesta tuli sellainen olo, että voisi helposti lentää ainakin avaruuteen asti.

Share:

2 Comments

 1. Amy
  2018-08-19

  I think I said on Insta but I love your hair and makeup here. We’ve had a heatwave in Wales too and I’ve enjoyed aspects of it but it’s been hard work! I’m glad the weather is sort of settling down now.

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-08-20

   Yeah you did, thank you. 🙂 Yeah, I’m happy with the cooler (normal) weather for now as well. 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top