Kaunis, mutta hiljainen

beautiful but quiet

style blog

lifestyle blog

style blog

Takki –  kirpputori | Huivi – Kappahl | Housut – Only | Laukku – Björn Borg | Kengät – Vagabond | Korvakorut – Hopea-Puro

 

Facebook on alkanut muistuttamaan muistoista, joita me olemme jakaneet aikaisemmin. Mun mielestä ne on hauskoja ja ihania – usein tulee jaettua juurikin niitä kivoja ja iloisia hetkiä someen. Mutta tietenkin mukana on myös ikävempiä juttuja ja asioita, joita muut ihmiset ovat postanneet seinällesi tai postauksia ihmisistä, joita olet menettänyt, ja niin edelleen.

Tänään Facebook muistutti pojasta, joka postasi seinälleni. Kyse oli jostakin haasteesta, jossa piti kirjoittaa ensivaikutelmia toisten ihmisten profiileihin. Seinälläni luki näin ”Kaunis, mutta hiljainen”.

style blog

Vähän kuin: olen kaunis, mutta jossain on vikaa – en ollut tarpeeksi viihdyttävä ja en todellakaan juhlien keskipiste. Kommenttiosiossa me vaihdoimme paris Sanaa ja tuo poika ihmetteli vielä hiljaisuuttani. Vastasin jotain tyyliin ”it’s always the quiet ones”. Mitä yritin tuolla sanoa, oli se, että minussa oli paljon enemmän, kuin mitä näkyi ulospäin. Mitä epätoivoisesti koitin viestittää oli se, että minuun tutustuminen olisi ollut sen arvoista, mutta en ollut yksi niistä, jotka päästävät ihmiset lähelle helposti.

No – tosiasiassa hädin tuskin tunsin tuota tyyppiä ja kun muistelen aikaa, jolta muisto on, vietin aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joihin en ole enää missään yhteydessä.

Mutta kuulen silti aina välillä tuota syytöstä. Olen hiljainen – minussa täytyy siis olla jotain vikaa? Enkö ole onnellinen?

style blog

Ja siinä piilee virhe – ajatellaan, että vain ihmiset, jotka ovat jatkuvasti äänessä, nauramassa ja hymyilemässä, ovat onnellisia. Ihmiset, jotka ystävystyvät helposti ja sosialisoivat unissaankin. Ihmiset, jotka tekevät sen tiettäväksi, antavat sen kuulua.

Jos ollaan rehellisiä, en ole ihan varma, miksi tartuin tähän aiheeseen. En tiedä, mitä halusin tällä tarkalleen sanoa. Mutta se, mitä tiedän on tämä: rauhallinen tunne tulee siitä, kun tuntee itsensä, tuntee arvonsa ja on kiitollinen elämästään. Ja tuossa rauhassa piilee onnellisuus, joka ei ainoastaan näy huulilla, vaan tuntuu myös jalkapohjissa asti.

Joskus kaikki mitä tarvitsee, ei ole puhuminen ihmisten kanssa, vaan ihan vain tieto siitä, että he ovat siinä.

Ja jos se näyttää kauniilta, mutta hiljaiselta – niin olkoot niin. En ikinä perustanut melusta kuitenkaan.

style blog

Kuvat ja hiukset: Susanna Poméll/Healthyhair

P.S. Muistakaa osallistua arvontaan! Aikaa on vielä 10.12. saakka.

 

Share:

10 Replies to “Kaunis, mutta hiljainen”

  1. Hiljaisista usein ajatellaan, että he ovat jotenkin ylpeitä tai toiset jopa pelkäävät lähestyä. Itsehän olin lapsena koulussa niin hiljainen, että opettaja antoi sen vuoksi mulle käytöksestä 9. Sanoi, ettei voi antaa kymppiä, että mun pitäisi puhua enemmän. Todella reilua hei. 😀 Mä olen nykyään pienissä ryhmissä hyvinkin puhelias, mutta isossa ryhmässä edelleen takuulla se hiljaisin.

    1. Joo totta, ehkä sen takia mulle ei tuu ikinä tuntemattomat puhumaan. 😀 Aika reilua peliä opettajalta tosiaan. 😀 Mitä vanhemmaksi oon tullut, niin sitä puheliaammaksi oon muuttunut, mutta parhaimmillani oon kyllä pienessä porukassa minäkin. 🙂

  2. Voin samaistua niin hyvin!! En itsekään ole sitä tyyppiä, joka päästäisi uusia ihmisiä helposti lähelleen tai olisi joukossa se huomion keskipiste. Mutta onneksi tätä luonteenpiirrettä on oppinut arvostamaan vanhemmiten, sen mukana kun tulee liuta mitä upeimpia piirteitä.❤️

  3. Omg this was simply beautiful to read! There is a certain calmness and beauty that comes from knowvand accepting yourself and all your attributes! Just lovely

    xx Lena https://lenadeexo.com/

  4. I totally relate to your article. So beautifully written also, Love it!

Leave a Reply