Pidennykset vahingoittavat omia ripsiä & muut ripsimyytit

lash extensions

Yhteistyössä Kosmetologi Viivi

 

Treffasin vähän aikaa sitten ripsiteknikkoni ja ystäväni Viivin kanssa aamupalan merkeissä ja puheenaiheeksi kahvipöydässä nousi ripsienpidennykset ja niihin liittyvät myytit. Ripsienpidennykset ovat nykyisin jo arkipäivää, mutta silti niistä liikkuu huhuja ja uskomuksia, jotka eivät ihan välttämättä aina pidä paikkansa. Varsinkin ammattilaisena törmää helposti uskomuksiin ja väitteisiin, joiden totuuspohja perustuu kissankaiman serkun siskoon, joka oli joskus kuullut sen linnanmäen vekkulassa (noin niin kuin tiivistetysti).

Tässä siis viisi yleisintä ripsimyyttiä! Jos teille tulee vielä jotain muuta mieleen tai kysyttävää, niin kommenttiboksi on auki ja voin tarvittaessa konsultoida Viiviä vastauksissa.

 

lash truths

Myytti 1. Ripsiä ei tarvitse pestä.

Aika yleinen luulo on, että ripsiä ei saisi tai kannattaisi kastella. Heti ripsien asennuksen jälkeen niitä ei saakaan kastella, mutta tuo varoaika on liiman kuivumisen vuoksi vain ensimmäiset 24 tuntia. Sen jälkeen ripsiä täytyy pestä, jotta ne pysyvät puhtaina, kauniina ja vältytään tulehduksilta.

Ripset täytyy pestä päivittäin niille tarkoitetulla öljyttömällä puhdistusaineella. Öljyt liuottavat liimaa eli heikentävät ripsien kestoa. Vaahtoava puhdistusaine on paras, sillä vaahto pääsee ilman kovaa hankausta parhaiten ripsien väliin ja tyveen kuitujen ja luomen reunan väliin, mihin kertyy meikkiä, talia ja likaa. Jos ripsiä ei puhdista, voi niihin kertyä likaa ja silloin ripsien pysyvyys heikkenee, volyymiviuhkat eivät pysy auki ja huono hygienia altistaa tulehduksille.

Itselläni on käytössä ripsiteknikkoni suosittelema Chrissanthie lid cleanser geeli, joka sekoitetaan veden kanssa vaahdoksi. Se sopii herkille silmilleni hyvin ja on tehnyt osansa siinä, että ripseni ovat pysyneet puhtaina ja kauniina.

Chrissanthie on silmälääkärien hyväksymä ja se on ainut käsikauppatuote, mikä auttaa välttämään ja hoitamaan blefariittia. Ripsienpidennysten ja blefariitin välillä on todistetty yhteys, jonka vuoksi suosittelen nimenomaan tätä puhdistusainetta. Blefariitin oireita ovat punaiset, paksuuntuneet luomen reunat, karsta ripsien tyvessä ja luomen reunassa, silmien polttelu, tunne roskasta silmässä, kutina, kipu ja rähmiminen. Chrissanthie sisältää myös antiseptistä teepuu-uutetta, joka poistaa ylimääräiset öljyt ja auttaa ripsiä pysymään kauniina pidempään.

volume lash extensions

Myytti 2. Ripset ovat luonnottomat.

Koska ripsistä on nykyisin mahdollista tehdä todella tuuheat ja nukkemaiset volyymipidennyksillä, saattaa moni unohtaa, että tosiasiassa ripset tehdään aina asiakkaan mukaan ja niistä on mahdollista tehdä myös hyvin huomaamattomat.

Normaalisti volyymiripset ovat monta kertaa tuuheammat kuin klassiset ripsienpidennykset. Volyymiripsissä käytetyt kuidut ovat kuitenkin todella ohuita verrattuna klassisiin kuituihin. Siksi ne näyttävät todella luonnollisilta, varsinkin kun tehdään arkeen sopivat pienemmän volyymin ripset. Kuituja ei aina tarvitse laittaa koko settiä – eli kaikkiin omiin ripsiin – vaan vaikka vain puoliin tai alle puoliin. Ripset voidaan myös värjätä kestovärillä, jolloin lopputulos on todella luonnollinen, mutta ripsiväriä ei kuitenkaan tarvitse käyttää. Värjäyksen ja ripsien laiton välissä olisi hyvä olla vähintään pari päivää, sillä jos heti värjäyksen jälkeen asentaa ripset niin pysyvyys voi olla heikompi.

Viivi tekee hoitolassaan paljon myös tälläisiä luonnollisempia settejä – tällöin aikaa laittoonkin kuluu vähemmän, joten ne ovat hyvä vaihtoehto myös kiireiseen aikatauluun. 

Ensimmäiset ripseni, joista halusin melko luonnolliset. Toki ripsistä saa vielä tätäkin luonnollisemmat.

Myytti 3. Pidennykset vaurioittavat omia ripsiä.

Tässä on ehkä se suurin syy valita oma ripsiteknikko tarkkaan ja hyvin. Oikein asennetut ripset nimittäin eivät vaurioita omia ripsiä, mutta valitettavan usein näkee edullisesti otettuja ripsiä, jotka pahimmillaan pilaavat koko oman ripsirivistön.

Volyymiripsien asennuksessa käytetään erittäin ohuita kuituja, jotka eivät paina omia ripsiä. Laitettavien kuitujen määrä riippuu asiakkaan omien ripsien määrästä ja kasvuvaiheesta. Kuitujen pituus ja paksuus valitaan omien ripsien vahvuuden ja pituuden mukaan. Omat ripset eivät kärsi silloin, kun kuidut ovat max. 3mm pidemmät kuin omat ripset ja volyymi pienempää eli arkisempaa. Lyhytaikaisesti voi myös laittaa enemmän volyymia lisäämällä kuitujen määrää tai laittaa hiukan pidempiä mutta pidempiaikaisessa käytössä liian painavat kuidut voivat vahingoittaa ripsen juurta, jolloin ripsijuuri painuu alas, eikä enää palaudu.

Myös liimaa ei saisi olla liikaa, sillä se tuo lisäpainoa. Liika liima voi myös tehdä sen että ripset liimautuvat yhteen ja muodostuu klönttejä, jotka voivat vaurioittaa  omia ripsiä. Silloin oma ripsi ei välttämättä pääsee luonnollisesti putoamaan ja uusi ripsi kasvamaan tilalle.

 

Oikein asennettuina volyymiripset eivät vahingoita omia ripsiä. Ne eivät pistele, tukista tai tunnu epämiellyttävälle, vaan sulautuvat omiin ripsiin tuntuen kevyiltä ja miellyttäviltä.

Jos kuitenkin omat ripset ovat lyhentyneet ja hiukan vaurioituneet,  avuksi voi ottaa ripsiseerumin, mikä hoitaa ja auttaa omia ripsiä kasvamaan. Ripsiseerumin voi ottaa myös käyttöön ripsienpidennyksien aikana (olettaen että se soveltuu pidennyksille), jolloin se vahvistaa omia ripsiä ja auttaa ripsiä pysymään vieläkin paremmin.

Todella tehokas tuote, joka soveltuu myös pidennyksille on esimerkiksi RevitaLash Advanced – ripsien hoitoaine. Revitalash on ihotautilääkärin ja silmälääkärin valvonnassa testattu ja se on hypoallergeeninen. Seerumi hoitaa ripsiä antamalla niille kosteutta, joustavuutta ja kiiltoa. Se myös ehkäisee ripsien haurastumista ja katkeilua sekä todella pidentää ripsiä. Tätä olen itsekin käyttänyt ja se kyllä toimii.

lash extensions myths

 

Myytti 4. Ripsienpidennykset aiheuttavat allergiaa.

Ihminen voi olla ihan mille tahansa allerginen. Allergisoitua voi myös ripsille; kuten ripsienpidennyksissä käytettävälle liimalle, ripsien asennuksen aikana käytettävälle ripsiteipille tai geelilapuille. Eli jos saa allergiaoireita, syy ei välttämättä aina ole suoraan liimassa. Itse esimerkiksi olen hieman allerginen geelilapuille ja Viivi käyttääkin minun kohdallani teippiä. Kannattaa keskustella ripsiteknikon kanssa allergiaoireista ennen kuin suoraan poistattaa ripset.

Tässäkin oikeanlainen asennus on äärimmäisen tärkeää. Liimaa ei saa mennä iholle eikä ripsiä liimata luomiin kiinni, mikä voi aiheuttaa joissakin tapauksissa pahempiakin allergiaoireita. Nimenomaan näitä edullisesti otettuja ripsiä on tullut vastaan, jossa koko luomi on punainen ja ärtynyt, kun ripset on liimattu aivan liian lähelle luomea.

Ripsienpidennykset laitetaan vain terveisiin silmiin.

lash extensions

Myytti 5. Ripsiä ei voida laittaa, jos on liian lyhyet tai suorat ripset, roikkuvat luomet tai ‘hankala’ silmänmuoto

Pääsääntöisesti ripsienpidennykset voi laittaa kaikenlaisille terveille ripsille ja silmille muodosta ja koosta riippumatta. Eli jos ei ole esimerkiksi sairauden vuoksi jotain häikkää ripsissä tai niiden kasvussa, niihin voi asentaa ripsienpidennykset. Omien ripsien liiallinen kaarevuus tai liian suorat omat ripset eivät ole este ripsienpidennyksille. Ripsienpidennyksillä voi muotoilla silmiä tai saada aikaan efektin, jossa silmät ovat lähempänä tai kauempana toisistaan. Myös eri kaarevuuksia voi sekoittaa jolloin voidaan vaikka silmäkulmia nostaa tai laskea. Jos silmät ovat rakenteellisesti hiukan syvällä, kaarevammilla kuiduilla ja luonnollisen tuuhealla lopputuloksella katsetta voi avartaa. Ottamalla myös huomioon omien ripsien ripsirivit voi saada aikaan eyeliner -efektin.

 

 

Mikäli asut Helsingissä, voit ostaa Chrissanthie ripsienpuhdistusvaahtoa sekä Revitalashia suoraan Viiviltä Kampista. Kaikki jälleenmyyjät Suomen alueelle löytyy täältä sekä täältä. Viivin ripsienpidennyshinnasto löytyy täältä.

Kiitos Viiville ihanasta aamupalasta, avusta tekstin kokoamisessa ja tietysti ihanista ripsistä, jotka ilahduttavat päivittäin.

 

Käytätkö itse ripsienpidennyksiä?

Share:

2 Comments

 1. Ms Via
  2018-03-03

  I have never tried lash extensions. But I am so tempted to. I have this fear that it may damage my natural lashes which are pretty good. But I will definitely give it a shot someday. Thanks for sharing.:-)

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2018-03-05

   Go for it – choose a professional and talk to her about your fear. I’m sure it would be fine 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top