Ainakin sata syytä rakastaa Suomea

confidence boosting text

Suomen satavuotispäivä pakottaa kirjoittamaan vähän kotimaasta. Sanon pakottaa, mutta olen oikeastaan halunnutkin kirjoittaa siitä jotain jo pidemmän aikaa. Kirjoittaa juuristani ja jakaa niitä asioita, joita pidän kauniina ja ihanina täällä.

style blog

Mutta mistä aloittaa?

Tuntuu, että meillä on niin paljon sellaisia asioita, joita tulee pidettyä itsestäänselvyytenä. Matkustaminen on opettanut arvostamaan kotimaata vielä enemmän. Meillä on paras, puhtain ja herkullisin juomavesi – ja saamme kylpeäkin siinä. Meidän julkinen liikenne on mieletön (vaikka VR onkin vitsi talvisin). Meidän koulut on maailman parhaimpia ja ne ovat ilmaisia.

Ihmisinä me saatetaan olla ujompia, mutta rakastan sitä, että saan ottaa bussin ja matkustaa määränpäähäni rauhassa ilman ylimääräistä hölynpölyä. Ja rakastan sitä, kun tuntematon kadulla tai baarissa pysäyttää ja kehuukin yllättäen – sitä sattuu harvemmin, mutta sitä arvostaa sitäkin enemmän.

orange dress riga

1 & 2 kuva: Susanna / Healthyhair

Ja kun joku tuttu kävelee ohi – nostan heti pääni, hymyilen ja halaan. Suomalaiset ihmissuhteet ovat syvempiä ja jotenkin arvostetumpia. Jos lounastreffeistä on puhe, ne laitetaan kalenteriin. Ja jos sinä kysyt minulta miten minä voin, niin vastaan sinulle – rehellisesti, kertoen myös ne ikävät jutut. Ja kysyn sinulta saman kysymyksen – enkä hyväksy vastaukseksi pelkästään ”ihan hyvää”.

Suomalaisuus yhdistää. Ehkä musta talvi ja kylmät yöt saavat arvostamaan vielä enemmän niitä pieniä asioita? Marras- ja joulukuussa huomaan olevani täynnä rakkautta ja haluan suunnitella glögi-iltoja ja nähdä kaikkia läheisiä – muuttaa hyväksi jotenkin sen kurjuuden, jossa kaikki me olemme, enemmän tai vähemmän. Sitä aina ajattelee, ettei pimeys vaikuta, kunnes huomaat olevasi unessa iltapäivältä neljältä.

kuva: Viivi N. Media

Ja sitten on se Suomen kesä. Kun luonto herää ja valo osuu myös niihin kaukaisimpiin nurkkiin. On helppo hengittää ja kävellä kaduilla, jotka ovat aina puhtaat. Kuka tietää, ehkä jopa hymyillä tuntemattomille.

En välttämättä asu koko elämääni Suomessa, mutta kotini on ja tulee aina olemaan täällä, järvien ja metsien luona – niin ja ruokakauppojen, jotka ovat täynnä terveellisiä ja raikkaita ruokia.

Ihana Suomi. <3 suvilahti graffitis

Share:

6 Replies to “Ainakin sata syytä rakastaa Suomea”

 1. I love how deep your relationships are, we do the same when we meet someone we know, we hug and kiss each other. And happy 100th Independence Day to Finland! xx

  Yiota
  pinkdaisyloves.blogspot.com

 2. Firstly, you have the most gorgeous facial structure – your jawline and cheekbones are so beautiful.
  Secondly, I’ve never been to Finland but this is making me want to visit! It sounds like such a warm and friendly place, and your love for your home is so evident in every word you write xx

  1. Aww thank you so much, this comment made my day. <3 Definitely do visit sometime!

 3. That’s nice you’re so happy where you are! I feel like every country has it’s problems but when I travel I do miss things about Australia and realise how lucky I am to be from there. I love Canada but the cold definitely gets to me (this is my first winter so it hasn’t even been that bad yet) but I remember someone telling me that the horrible winters kind of bring people together because we all have to get through it, so that’s kind of nice.

  littlehenrylee.net

  1. Yeah obviously there are pros and cons everywhere. It’s important to focus on the pros. Thanks for sharing 🙂

Leave a Reply