Loistava idea: Kindle

kindle review

kindle recommendation

travel lifestyle blog

Älkää kertoko hänelle, mutta toisinaan mieheni saa loistavia ideoita. Sellaisia, joihin itse murahdan vain tyyliin jotain “ihan sama”  toisesta huoneesta ja myöhemmin kiitän mahtavasta ideasta häntä koipien välissä. Yksi näistä oli kindlejen tilaaminen amazonista.

Kindle on vähän niin kuin tabletti, jolla voi lukea sähköisiä kirjoja. Se näyttö ei ole kuitenkaan valaistu kuten tabletissa, vaan illalla tarvitset lukuvalon sen kanssa (mies osti siihen kuluvat lukulamput). Se ei siis aiheuta päänsärkyä samalla tavalla, kuin tietokoneen näyttö pitkän ajan jälkeen tekee. Mahtavaa tuossa ohuessa ja kevyessä pienessä kirjassa on se, että yhdessä laitteessa on monta kirjaa. Voit mennä kindle storeen, ostaa kirjoja ja lukea niitä sitten laitteeltasi. Kreikassa lomalla tuli luettua neljä tai viisikin kirjaa ja aina yhden loputtua pystyin ostamaan saman tien uuden kirjan ja jatkamaan siitä mihin jäin. Kindle storessa on myös ilmaisia kirjoja. Kirjahyllythän ovat rajalliset kotona, joten nyt en tarvitse kuin yhden söpön kirjan näköisen laitteen, jolla lukea tuhansia kirjoja.

Edit: Opin, että kindlejä on erilaisia ja joissain laitteissa on sisäänrakennettu valo.

 

Muita hyviä puolia kindlessä on se, että..

.. se on kätevä ottaa mukaan minne vain. Toisin olisi, jos olisi pokkarina Harry Potter vitonen! Sehän on möhkäle.
.. sitä voi pitää yhdellä kädellä, eikä jo luettuja sivuja tarvitse varoa ja pitää kiinni. Kuvitellaan tähänkin tuo paksu HP teos. Laitteessa sivu kääntyy kevyellä sormen näpäytyksellä sivusta.
.. sitä voi lukea auringon paisteessa ongelmitta. Se ei heijasta, kuten tabletit tai puhelimen näytöt tekevät. Oikeastaan vertaus tablettiin on aika huono, koska se poikkeaa paljon siitä.
.. sen fonttikokoa ja taustaa voi muuttaa oman maun mukaan. Itse säädän tietysti fontit jättimäisiksi, jos en ole muistanut laittaa silmälaseja päähän. Toisin sanoen, en välttämättä tarvitse silmälaseja tämän kanssa!
.. siinä on sanakirja mukana, eli jos luet englanniksi (kuten minä) voit maalata sanan, jota et ymmärrä ja saat muutamalta laitteen hakemalta sivustolta käännökset ja selitykset sanalle. Hallelujah!

Kindle E-Reader*
affiliatelinkki amazon.co.uk

Kaikista mahtavin juttu tässä on ehkä se, että ennen laitteen ostoa voit vähän niin kuin testata sitä puhelimellasi. Puhelimeen on saatavilla kindle sovellus, joka toimii kännykän näytöllä vähän kuin tabletti. Siitä saa vähän kuvaa tabletista, tosin kännykkä on tietysti vähän eri asia kuitenkin.

 

Onko täällä muita kindle-faneja? Vai preferoitko perinteisiä kirjoja? Olin itse ihan varma, että vihaisin tätä laitetta koska pidän oikean kirjan tunnusta, mutta nyt kun omistan sen niin en kyllä vaihtaisi sitä mihinkään.

travel packing tips

Kindlen yhdistäminen Gin&Tonicin kanssa on suositeltavaa. Kuvat vuoden takaa Rodoksen reissulta.

https://www.charlottaeve.com/fi/2016/05/30/rodoksen-kohokohdat/

 

Share:

2 Replies to “Loistava idea: Kindle”

  1. I have to admit that whilst I love the feel, look and smell of a real book reading on eReaders has totally got me back into reading. I used to love it but struggled to find time. Now I can read when on the bus, traveling, on holiday or before I go to sleep.

    https://amyevans.co.uk – Amy

    1. Charlotta Takkula says: Reply

      Yeah, exactly! It makes reading so easy. 🙂 And on the other hand, you don’t judge a book by it’s cover so much.

Leave a Reply