No regrets

“No regrets.”
“Ei kaduta.”

Eipä. Minulla on ainakin tuhat asiaa, jota kadun. Oikeastaan juuri tätä kirjoittaessani  näppäimistön kumitusnäppäin meni rikki. Vähän niin kuin elämä sanoisi mulle: Et voi ikinä mennä ajassa taaksepäin, joten miksi edes vaivautua? Ja voin kertoa, että käytän tuota näppäintä paljon.

interesting blogs

Ja minä jaksan vaivautua. Mulla on joitain juttuja, joita kadun paljonkin, osa jopa melkein kymmenen vuoden takaa. On huonoja ihmissuhteita, menetettyjä ystäviä ja aikoja, kun oon pettänyt elämäni tärkeimmän ihmisen, itseni. Nää asiat tuntuu kaukaisilta, mutta huomaan palaavani niihin takaisin.

Voitte varmasti samaistua näihin asioihin – hitto, ihmisenä oleminen on joskus aika vaikeeta ja mysteeristä. Onko olemassa ihmistä, joka ei kadu mitään?

Sitten on ne pienet jutut – tuoreimmat jopa eiliseltä. Ne on kaikkein turhauttavimpia – päätökset, joita tehdään päivittäin kaikesta ja ei mistään. Kuinka vietämme iltamme, minne menemme, mitä syömme tai mitä sanomme. Joskus sanat tulevat ihan väärin, takussa ja rikki. Tai ne eivät tule ollenkaan. Jos voisin mennä takaisin eiliseen istuisin alas, halaisin ystäviäni ja kertoisin kaiken siitä.

lifestyle blog

 

Yksinkertaista, mutta ei mahdollista – niin kuin kumitusnäppäin koko ajan muistuttaa ja muuttuu muuten koko ajan ärsyttävämmäksi. Täytyyhän siinä olla joku logiikka? Siinä, että mietin ikivanhoja juttuja, joille en voi tehdä mitään? Ja siinä on. Ihan niin kuin väärin muodostetut lauseet tai hassut sanat – opin kirjoittamalla ne uudestaan. Eikö se ole näin myös elämän ja tehtyjen virheiden kanssa? Me tehdään samoja virheitä, me mennään kaikkiin vääriin paikkoihin ainoastaan löytääksemme itsemme juuri oikeasta paikasta juuri oikeaan aikaan.

interesting blogs

Jos se kuulostaa väärältä – itsensä löytäminen juuri oikeasta paikasta juuri oikeaan aikaan – tiedä tämä: Sanat, jotka ilmestyvät ruudulle ovat muotoutuneet katumuksesta. Mitä mä yritän sanoa on: Sä mokasit, mutta se on ihan okei. Et tule tekemään sitä uudelleen, ellei sun ole pakko tullaaksesi paremmaksi.

Oikeastaan oon aika kiitollinen kaikista virheistä, elämän oppitunneista. Ei kaduta – koska oikeastaan ne jutut, joita kadut ovat tärkeitä juttuja ja sä opit niistä hirmuisesti ja siksi niitä ei oikeastaan kannata katua, koska ne opastavat sua oikeaan suuntaan. Eli lyhyesti: no regrets!

 

lifestyle blog

Kuvat: Jasmin

Liked this post? You can share it on facebook, twitter, pinterest or google+.

 

Share:

2 Comments

 1. Amy
  2017-02-23

  I hate dwelling on regrets but we all do it! Beautiful photos x

  http://amyevans.blog – Amy

  Reply
  1. Charlotta Takkula
   2017-02-24

   Yep! Thank you <3

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top