About life and dreaming

 

Onko sinulla unelmia? Pelottavatko ne sinua? Vievätkö ne sinua eteenpäin? Jos vastasit kyllä, olet varmasti oikealla tiellä.

Nautitko silti elämästäsi tällä hetkellä? Oletko onnellinen? Se voi olla vaikeampaa, mutta oleellista eteenpäin pääsemisen kanssa.

Jokaisella on jonkinlainen käsitys siitä, minkälaista elämää haluaisi tulevaisuudessa elää ja mitä asioita siihen haluaisi kuuluvan. Kaikilla meillä on unelmia, palava halu tehdä jotain ja saavuttaa tiettyjä asioita.

Minä unelmoin nuorempana ehkä vähän liikaakin. Jäin roikkumaan unelmiini ja petyin, kun ne eivät toteutuneetkaan. Odotin aina vain seuraavaa päivää tai vuotta, malttamattomana ja tylsistyneenä. Jämähdin tulevaan, vaikka jalat seisoivat vankasti hetkessä. Unelmoida saa ja kannattaakin, mutta elämä ei odota vaan se menee eteenpäin joka hetki. Ehkä tärkeintä onkin ymmärtää pysähtyä ajoissa. Muistaa, että elämä on nyt eikä vasta sitten.

Unelmointi on nimittäin sitä, että tekee parhaansa jonkin asian eteen, mutta ei kuluta itseään loppuun.
Unelmointi on sitä, että elää hetkessä ja oppii löytämään arjesta hyviä asioita.
Unelmointi on sitä, että elää parasta elämäänsä juuri nyt.

Hyvät asiat ja positiivinen ajattelu vetävät puoleensa hyvää elämässä. Se myös ohjaa niitä oikeita unelmia kohti. Mitään ei voi saavuttaa, jos omaa tekemistä ohjaa viha tai katkeruus. Negatiivisista asioista on pakko päästää jossain vaiheessa irti, jotta tilalle mahtuu jotain positiivista. Elämä pitää loppupeleissä kuitenkin huolen tasapainosta – jokainen kohtaa ikäviä ja surullisia asioita – myös he, joista ei niin ikinä uskoisi. Menetysten ja pettymysten käsittely vaikeutuu, jos harteilla on ennestään turhaa painotaakkaa. Mutta jos siellä on sen sijaan hyviä asioita, löytyy välineet selviämiseen helpommin.

Olen onnellinen siitä, että osaan pysähtyä. Olen kiitollinen siitä mitä minulla on, olen tyytyväinen valintoihin ja iloinen elämästä. Etsin päivistä suurempaa merkitystä ja usein löydän sitä. Teen sen mitä voin eli kaiken mitä minun täytyy. En lapsena olisi ikinä voinut kuvitella eläväni nyt pientä osaa unelmastani, mutta tässä sitä ollaan. Onnellisina jalat maassa. Matka ei ollut helppo tai nopea, mutta sitäkin opettavaisempi.

Unelmoin sopivasti ja se ohjaa minua oikeaan suuntaan.
Unelmoin paljonkin, mutta en oleta pääseväni sinne pikajunalla.
Unelmoin pienistä asioista, koska nekin ovat tärkeitä.

Onko sinulla unelmia?

Photos Inka Lähteenaro

 

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top