Makeup basics: Helppo luomiväri

Makeup basics

Tämä postaus on osa ‘Makeup Basics’ sarjaa, jossa kertaan perusasiat aloittelijalle. Tässä postaussarjassa käydään siis läpi meikkauksen perusasioita: kuinka valita oikeat tuotteet ja käyttää niitä?

 

Luomivärin käyttö on helpompaa kuin luulet. On myös tärkeä muistaa, attei aloittelijan tarvitse osata käyttää sataa sävyä luomella. Voit aloittaa yhdellä tai kahdella sävyllä ja lisätä sävyjä sitä mukaa, kun taidot kehittyvät. Tämä tutorial on aloittelijoille ja voit muokata sitä oman osaamistason mukaan. Voit siis skipata ruskean ja mustan värin, jos siltä tuntuu.

Suosittelen myös käyttämään alkuun pelkästään ruskeita sävyjä, sillä ne ovat pehmeämpiä ja sopivat jokaiselle silmänvärille. Itse käytin harmaata sävyä, jotta näette paremmin mihin kohtaan luomelle eri sävy kuuluu.

Alkuun kuitenkin haluan muistuttaa luomivärin pohjustuksen tärkeydestä. Hyvä pohjustus on hyvän luomivärin alku! Pohjustus tasoittaa silmänympärysihoa, saa meikin pysymään luomella ja saa luomivärien pigmentit erottumaan paremmin.

Urban Decayn Primer Potion ei ole turhaan kulttimaineessa, sillä se tosiaan on yksi parhaista. Itsellä on melko rasvoittuvat luomet, mutta tämä pitää silmämeikin kohdillaan aamusta iltaan. Vähintään yhtä hyvä ja toimiva on myös ArtDecon pohjustaja, joka on muuten edullisempi kuin UD. Nämä kaksi ovat omat luottoprimerit!

Kannattaa vielä pohjustuksen jälkeen kevyesti kiinnittää primer puuterilla tai ihonvärisellä luomivärillä. Näin häivyttäminen on helpompaa, sillä luomiväri tarttuu hieman kosteaan pintaan äkkiä. Jos et halua ostaa primeria, tai koet että et tarvitse sitä, voit myös pohjustaa luomet kevyesti vaikkapa meikkivoiteella ja puuterilla.

easy eyeshadow

Värien asettelu luomella.

easy eyeshadow

 1. Aloita lisäämällä ensimmäinen sävy luomelle. Painele sävy luomelle saadaksesi kaiken pigmentin irti luomiväristäsi. Häivytä reunat pyörivin liikkein puhtaalla siveltimellä.

2. Lisää seuraava sävy edellisen sävyn yläpuolelle luomivakoon. Häivytä tämäkin sävy pyörivin sekä edestakaisin liikkein. Itse häivytän tämän melko ylös, mutta se riippuu ihan silmän mallista. Muista jättää kuitenkin puhdas alue kulmakarvojen alapuolelle.

3. Lisää vielä samaa sävyä alaluomelle. Sitten raikasta meikkiä lisäämällä vaaleaa shimmeriä sisänurkkiin. Nämä kaksi vaihetta ovat hurjan tärkeitä ja tekevät meikistä yhtenäisemmän. Jos alaluomen meikkaaminen huolestuttaa, laita väriä aivan kevyesti, kuten itse tein.

4. Musta luomiväri sopii jokaiseen silmämeikkiin. Tämä on yksi helpoimmista tavoista käyttää mustaa ja tuoda syvyyttä silmiin, joten tämä kannattaa opetella! Ota aavistus väriä pieneen siveltimeen ja lisää sitä ulkonurkkaan V-mallisesti. Häivytä niin paljon, kuin itse haluat. Jos haluat, että V-muoto näkyy paremmin, älä häivytä niin paljoa ja älä käytä pyöriviä liikkeitä.basic makeup steps eyeshadow

Tässä vielä silmät auki -versio.

Sitten olet valmis! Alla kuva valmiista silmämeikistä.

easy eyeshadow

Etenkin näitä luomiväriohjeita löytyy enemmänkin Tutorial -kategoriasta. Olen myös tehnyt eri silmänmuodoille meikkiohjeita: raskaille luomille, syvällä oleville silmille ja ulkoneville silmille.

 

PRODUCTS
Urban Decay Primer Potion
ArtDeco Mineral Eyeshadow Base
Zuii Organic Glamour Palette

Share:

Leave a Reply