MUFEn opissa

Lauantai alkoi ihanasti meikkien ympöröimänä Make Up Foreverin tiloissa Sörnäisissä. Tapahtumaan oli osallistunut mukavasti meidän facebook ryhmän jäseniä, jonka lisäksi me NSB-bloggarit oltiin paikan päällä.

MUFEn ja NSB:n yhteistapahtumassa käytiin meikkiartistien kanssa läpi tämän hetken muotijuttua: Contourmeikkiä. Varjojen ja korostusten avullahan on siis tarkoitus tehdä kasvoista kuin kasvoista ovaalin, eli ihannekasvomallin muotoiset. Muistan kun jo koulussa kävimme läpi kasvojenmuotoja ja ihannekasvomallia ja se särähti jotenkin korvaan. Itse kun en kuulu niihin ovaalinmuotoisiin kasvoihin, vaan oikeastaan siihen kasvojenmalliin, jota on mahdotonta meikillä muokata. (Neliönmuotoisista kasvoista on siis tulossa juttua myöhemmin.)

Contour-meikissä siis pyritään korostamaan kasvojen hyviä puolia, ja ikään kuin piilottamaan niitä “virheitä”. Näin saadaan myös kasvoista kolmiulotteisemmat ja terveemmän näköiset. Joskus nimittäin pelkkä yksivärinen meikkivoide kasvoilla voi näyttää hieman tylsältä ja turhan tasaiselta.

MUFElla on tähän meikkiin kehitetty täydellinen paletti, josta löytyy niin varjostus- kuin korostusvärit ja lisäksi shimmerinen highlight ja poskipuna. Voidemainen tuote on pakattu täyteen pigmenttiä ja laatua, joten pieni määrä tuotetta riittää. Paletti on myös tehty käyttäjäystävälliseksi niin, että sillä on helppo aloittelijankin onnistua. Voidemainen tuote on kätevä, sillä sitä on helppo blendata ja muokata kasvoilla ja toisaalta peittää virheen sattuessa.

Toinen uusi tuote MUFElla on heidän vahamainen kulmakynä, josta löytyy samasta paketista myös harjaosa sekä kulmaluulle (ja silmien nurkkiin) shimmerinen korostusväri. Itse käytän nimenomaan vahamaista kulmakynää ja liputan täysin sellaisten puolesta!  Vahamainen tuote paitsi värjää kulman ja antaa muotoa, pitää myös karvat ojossa ilman ylimääräisiä geelituotteita.

Meikkitaiteilija kävi meikkiä tehdessä myös läpi yleisiä virheitä, kuten liian pitkälle vedetty varjostusviiva poskiluun alla. Oikeasti se kannattaa jättää aika lyhyelle alueelle, jolloin effekti on toivottu. Toinen yleinen moka ylipäätään meikkiä tehdessä on tehdä se väärässä valaistuksessa. Se paras valo kun on luonnonvalo, ei vessan valo! Tässä kohtaa moni kyllä myönsi meikkaavansa vessan valossa, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää. Ei meillä kaikilla ole omaa meikkinurkkausta kotona. Ehkä vinkkinä tähän olisi kuitenkin ennen kotoa lähtöä tsekata vaikka pikkupeilin kanssa ikkunan edessä meikki.

Otin MUFElla myös kuvia heidän herkullisen värikkäistä tuotteistaan. Pakko vinkata, että nuo vedenkestävät kynät ja voidemaiset luomivärit ovat ihan huippuja!

Kiitos MUFEn henkilökunta ja NSB ihanasta iltapäivästä meikkien parissa.

 

 

 

Share:

Leave a Reply