Ihonhoitorutiinini ja tuotteet

Huh! Tästä tuli paljon perusteellisempi postaus, kuin oli tarkoitus. Huomioikaa siis, että tämä on kosmetologin näkökulmasta kirjoitettu rutiini, ja oon selittänyt joka kohdassa, miksi käytän just sitä tuotetta/miksi sitä kannattaa ylipäätään käyttää. Jos ei jaksa lukea postausta niin oon lopussa listannut käyttämäni tuotteet.

IMG_0054

Ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä, että mulle yksi ihanimmista asioista kotona on oma kylppäri  ja siellä asustavat tutut kosmetiikkapurkit. Ja yksi ihanimmista hetkistä päivässä on kasvojenpuhdistusrutiinit iltaisin (ja aamuisin vaihdellen väsymyksen määrästä). Se on oma jokapäiväinen juttu, joka tuo samalla sellaisen tutun ja turvallisen tunteen. Ehkä tähän liittyy myös se, että pääsee näkemään peilistä pitkän päivän jälkeen omat, puhtaat kasvot.

Tuotteet vaihtelee vähän sen mukaan, mihin oon tykästynyt ja mitä mulla on varastossa tai testattavana. Voiteesta en kyllä tingi, mutta putsareita saatan vaihdella.

IMG_0023.jpg

IMG_0041

Koska käytän paljon meikkiä, tykkään tehdä kaksoispuhdistuksen. Huomaan sen myös olevan hellempi iholle. Jos pesisin kasvot pelkästään puhdistusgeelillä, joutuisin pyörittelemään ja pesemään aika rajusti saadakseni kaiken meikin irti. Puhdistan siis ensin meikit pois öljyllä. Tällä hetkellä käytössä on kookosöljy, koska se on ihanan tuoksuista, toimviaa, hoitavaa sekä melko edullista. Olen laittanut kookosöljyä pumppupulloon, josta mun on helppo pumpata tarvittava määrä öljyä käsille ja siitä kasvoille. Hieron öljyn kuiville kasvoille ja pyörittelen sormenpäillä. Meikki lähtee liukenemaan. Käytän öljyä myös silmämeikin puhdistamiseen, koska mulla on tosi herkät silmät ja huomaan silmämeikinpuhdistusaineiden ärsyttävän silmiiä.

Poistan öljyn kasvosienillä, ja silmämeikin pumpulilla.

Sen jälkeen on puhdistusgeelin vuoro. Tämä on tärkeä vaihe, koska kookosöljy itsessään ei toimi kovin hyvin rasvaisella/sekaiholla. En siis suosittele kosteusvoiteeksi kasvoille tätä – mutta vartalolle kyllä. Puhdistusgeelin tai emulsion suosittelen valitsemaan ihotyypin mukaan. Seka/rasvaiselle iholle siis ehdottomasti geeliputsari, kuivalle/normaali-iholle sopii täyteläinen puhdistusemulsio. Putsareita on tullut kokeiltua monenlaisia, mutta tällä hetkellä käytössä on vielä Gatineaun oranssi geeliputsari ja oon malttamattomana avannut myös EkoPharman syväpuhdistavan karpalogeelin, joka on loistava luomuvaihtoehto.

Viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä. Se poistaa viimeisimmätkin jämät meikistä tai puhdistusaineista, raikastaa, kosteuttaa sekä valmistelee ihon seerumeille ja voiteille. Tällä hetkellä käytössä vetelee viimeisiään Phytomerin Eau Marine sekä testissä olevat Dabban luomukasvovedet. Ne ovat mainio vaihtoehto, mutta palataan niihin eri postauksessa. Kasvoveden valinnassakin kannattaa ottaa huomioon ihotyyppi ja kasvoveden laatu. Liian kuivattavat kasvovedet eivät ainakaan ole hyväksi.

Seuraavaksi päästään ihonhoidon taika-aineisiin: seerumeihin! Seerumit ovat ihonhoidon salainen ase, joilla voidaan taistella jotain tiettyä ongelmaa vastaan. On puhdistavia, rauhoittavia, kosteuttavia ja kaikkea siltä väliltä. Seerumit ovat melko kevyitä ja nopeasti imeytyviä, ja ne onkin tarkoitus laittaa voiteen alle. Parhaimmillaan ne myös vähentävät kosteusvoiteen tarvetta; esimerkiksi kosteuttavaa seerumia käyttäessä voiteen teho tehostuu ja sitä tarvitsee levittää vähemmän seerumin päälle, kuin jos ei olisi laittanut seerumia. Itsellä on käytössä tavallaan kaksi seerumia. Iltaisin tykkään käyttää puhdasta luomuarganöljyä yövoiteen alla, tuomaan ekstrakosteutta ja -hoitavuutta yöksi. Arganöljystä olen kirjoittanut täällä. Aamuisin käytän voiteen alla EkoPharman puhdistavaa seerumia, jolla olen saanut kuriin akne-ongelmaani. Seerumi sisältää mm. hedelmähappoja, jotka ovat tärkeässä osassa epäpuhtauksia vastaan taistellessa.

Sitten viimeisimpänä: voiteet! (Uskotteko muuten jos kerron, että on olemassa voiteen päälle laitettavia voiteita? Kyllä.) Itse luovuin kuukausia sitten apteekin perusvoiteista ja ihoni kunto parantui huomattavasti. Luomuvoiteisiin siirtyessäni huomaan ihoni saavan oikeasti sen kosteuden, mitä se tarvitsee. Voiteissakin vannon EkoPharman nimeen. Yövoiteena on tällä hetkellä käytössä Karpalonaamio, joka nimestä huolimattaan toimii loistavasti yökäytössä. Se on sopivan voidemainen ja paksu, mutta imeytyy kuitenkin ihoon jättämättä valkoisia rajoja (ja aamulla iho on sileä kuin vauvanpylly!).

Silmänympärysiholle laitan oman voiteensa, joka on tällä hetkellä EkoPharman vadelma silmänympärysgeeli. Tuoksu ja koostumus ovat ihania, mutta huomaan tämän hieman herkistävän silmiäni. Seuraavaksi siis testaan herkän ihon mustaherukka-version.

IMG_0073

Photos Inka Lähteenaro

ILTA

Meikin puhdistus – Kookosöljy
Ihon puhdistus – Gatineau Purifying Primrose Cleanser TAI EkoPharma  Syväpuhdistava Karpalogeeli
Ihon puhdistuksen viimeistely – Phytomer Eau Marine kasvovesi TAI Dabba Birch Leaf Kukkaisvesi
Seerumi – Arganöljy
Yövoide – EkoPharma Tasapainottava naamio
Silmänympärysvoide – EkoPharma Kosteuttava silmänympärysgeeli

AAMU

Ihon puhdistus – Gatineau Cleansing Emulsion
(Ihon puhdistuksen viimeistely – Dabba Peppermint Kukkaisvesi)
Seerumi – EkoPharma Anti-akne Hoitogeeli
Päivävoide – EkoPharma Öljytön Hoitogeeli
Silmänympärysvoide – EkoPharma Kosteuttava silmänympärysgeeli

Share:

Leave a Reply