Argan oil

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Öljyt ovat ihana ja luonnollinen lisä ihonhoitoon. Eri ihotyypeille sopii erilaiset öljyt, mutta itselle toimivaksi olen todennut arganöljyn. Arganöljy sopii rasvoittuvalle iholle, mutta on myös hyväksi ikääntyvälle iholle tai arpien hoitoon.

Jos olette lukeneet ihonhoitorutiinit -postaukseni, tiedätte, että meikinpoistoon käytän kookosöljyä. Se ei kuitenkaan sovi iholle jätettäväksi, koska se saattaa tukkia ihohuokosia. Sen takia käytän kosteutukseen arganöljyä.

Öljyä voi käyttää ihonhoidossa monella tapaa. Sitä voi sekoittaa voiteen sekaan tuomaan voiteeseen ekstratehoja, käyttää öljyä seerumin tavoin voiteen alla tai esimerkiksi yövoiteen sijalla reiluna kerroksena iholla. Itse olen käyttänyt tätä päivävoiteeseen sekoitettuna sekä yövoiteen tilalla. Nukkumaan mennessä öljyinen tunne kasvoilla ei haittaa ja yön aikana öljy ehtii imeytyä ja tehdä taikansa aamuun mennessä. Toimii!

Öljy toimii myös ihanasti vartalon kosteutuksessa ja tätä tuleekin käytettyä varsinkin kuivimmissa kohdissa. Olen myös tykännyt laittaa tätä alueille, joita sokeroin paljon ja jotka näin ollen tarvitsevat erityistä tehoa (kärsin myös arvista näillä alueilla, jonka takia arganöljy on hyvä vaihtoehto).

Lisäksi öljyä voi laittaa hiuksiin. Itselläni on vaalea tukka, joten se on melko kuiva. Pari tippaa latvoille tätä tekee ihmeitä.

 

Tämä kyseinen purkki on NAFHAn arganöljy, joten se on sertifioidusti luomua. Pumppupullo on kätevä ja toimiva. Tykkään myös pullon ulkonäöstä, se on simppeli, mutta kaunis.

*saatu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natural oils are a great thing in skincare. Different skintypes need different oils, but for me I have found argan oil to be the best. Argan oil is suitable for oily skin, but it’s also good for scarring or mature skin.

Oil can be used in your routine many ways. You may mix it with your cream to bring extra moisture, use it as a serum under your cream or by itself for example at night. I prefer the last. The oily feel doesn’t bother me since I’m going to sleep anyway. In the morning the oil has absorbed and my skin feels amazing.

Oils work wonders on the body also. I’ve been using this as a moisturiser especially in the dry areas. I’ve also used this in areas that have scarring and need extra care.

Argan oil is great for hair also. I have blonde hair so it’s quite dry.  A few drops of this saves my dry ends.

This argan oil is from NAFHA and it’s ecocertified. I like the bottle and the pump system (?).

*gifted

Share:

Leave a Reply