Kosmeettinen selluliitti

Kosmeettinen selluliitti ei ole sairaus, vaan normaalitila, jonka koemme – no – esteettisesti rumaksi. Henkilökohtaisesti pyrin olemaan huolestumatta tästä hirvittävästä rumuudesta (josta jopa julkkikset kärsivät – voitteko uskoa?). Se on kuitenkin monelle kiusallinen vaiva, joten halusin kirjoittaa hieman siitä. Niin – ja sisko pyysi. Vähän myöhässä, mutta tässä tämä nyt olisi.

ID-10027581.jpg

Kosmetiisessa selluliitissa rasvasolut ovat suurentuneet, soluväleissä on ylimääräistä nestettä, sidekudossäikeet ovat kiristyneet ja veri- ja lymfasuonet ovat puristuksessa. Yksinkertaistettuna: ihon pinta on turvonnut, epätasainen ja muhkurainen.

Kosmeettista selluliittia on kolmea astetta, jonka ensimmäistä astetta väitän löytyvän joka ikiseltä meistä. Ensimmäisessä asteessa appelsiini-iho ei ole näkyvää, paitsi ihoa puristettaessa. Silloin muhkurat näkyvät ihon pinnassa. Ensimmäinen neuvo tuleekin tässä: älkää puristelko sitä ihoa ja kauhistelko. Toisessa asteessa appelsiini-iho näkyy lepotilassakin, esimerkiksi istuessa. Ihon pinnassa näkyvien muhkuroiden lisäksi painettaessa kudos tuntuu kovalta. Tästä ‘kärsii’ myöskin moni. Kolmas aste on jo akuutti selluliitti. Siinä ihon pinta on silminnähden epätasainen, kuopat ovat syviä ja painettaessa ihoon sattuu. Ylipainolla on merkittävä rooli tämän muodostumisessa, koska rasvasolujen määrä ja koko on lisääntynyt huomattavasti (se ruokavalio).

Appelsiini-ihon hoitaminen on kosmeettinen haaste. Appelsiini-iho on etenkin naisten ‘ongelma’, koska meillä on enemmän rasvaa kropassa. Tällöin tietysti lihominenkin (ne rasvasolut) näkyy selvemmin myös ihon pinnassa. Ensimmäisenä ja tehokkaimpana hoitona toimiikin monipuolinen ja terveellinen ruokavalio sekä liikunta.

Appelsiini-ihoa voidaan kuitenkin myös hoitaa kosmeettisilla menetelmillä, jolloin pääasiassa

  • Vilkastutetaan veren ja -imunesteen kiertoa erilaisilla hieronnoilla, tai laitteilla, jotka ovat hieman tehokkaammat kuin ihmisen kädet – näillä vaikutetaan veren- ja lymfanesteenkiertoon sekä aineenvaihduntaan.
  • Nopeuttamaan rasvojen hajoamista – Hieronnalla/laitteilla voidaan yrittää “rikkoa” rasvasoluja – jotta ne muhkurat tasoittuisivat.
  • Parantamaan lihasten kuntoa – Erilaiset lihasjumpparilaitteet treenauttavat lihaksia, jotta ne vahvistuisivat ja polttaisivat enemmän rasvaa. Samalla tehostetaan aineenvaihduntaa ja verenkiertoa.
  • Parantamaan ihon laatua – Hyvin hoidettu, tasainen ja kosteutettu kimmoisa iho on kaunis. Kosmetologin tekemät erilaiset pakettihoidot (Esimerkiksi kuorinta, hieronta, naamio) ovat ennen kaikkea myös rentouttavia ja hemmottelevia, joten et maksa tyhjästä (ja piristyt!).

Paras hoitotulos tulee laitteilla, joilla saadaan vaikutus syvemmälle esimerkiksi lämmön/alipaineen/mikrovirran avulla. Esimerkiksi ihana bloggaaja Punttimimmi sai apua radiofrekrenssihoidoilla. Tulokset saatiin sarjahoitoina. Oli mikä ongelma iholla tahansa – paras tulos saadaan sarjahoidossa, ei heti.

ID-100150861 - Copy.jpg

Miten hoitaa kosmeettista sellullittia kotona?

Liiku säännöllisesti ja syö terveellisesti. Pidä se rasva kurissa.

Kuori iho säännöllisesti. Sen lisäksi, että ihosta tulee ihanan pehmeä – on se vastaanottavainen hoitotuotteelle, kun  kuolleet ihosolut eivät ole “tiellä”.

Kosteuta kiinteyttävällä tuotteilla. Kuiva iho aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, joten kosteuttamalla ihoa pidät sen pinnan kauniina. Kiinteyttävien ainesosien imeytymistä ihoon voit tehostaa lämmöllä ja hieronnalla. Nipistele ja hiero tuntuvasti ongelmakohtia. Kosteuttavien ja pehmittävien ainesosien lisäksi kiinteyttävissä tuotteissa voi olla tehoaineina esimerkiksi kofeiini. Kiinteyttävillä tuotteilla on myös psykologinen vaikutus, ja ne motivoivat hoidon jatkamista/ongelman hoitamista.

 

 

kuvat: http://www.freedigitalphotos.net/

lähde: WSOY Ihonhoito kauneudenhoitoalalla

Share:

Leave a Reply